Blinde, rastløse og sjanglete har fire katter blitt båret inn til dyrlegen. Kattene, som alle var forgiftet av ukjent stoff, kommer fra samme område på Dal.

Veterinær Kai-Arne Schie og de andre dyrlegene ved Eidsvoll dyreklinikke er bekymret. Mest bekymret er de over at de ikke aner hva kattene har fått i seg.

– Den ene katten har sågar blitt forgiftet to ganger, så vi kan si at vi har hatt fem forgiftningstilfeller, sier Schie.

UKJENT STOFF
Veterinæren forteller at de fire kattene hadde samme forgiftningssymptomer.

– Delvis blindhet, sjanglete og rastløse - kort sagt de hadde det veldig leit. De hadde det vi kaller sentralnervøse symptomer. Det verste av alt er at vi ikke aner hva de har fått i seg.

Schie forteller at de har utelukket vanlige forgiftningsstoffer som rottegift, insektmidler og frostvæske.

– Disse passer ikke inn i forgiftningsbildet. Vi har brukt eliminasjonsmetoden for å prøve å finne svaret, uten av vi har lyktes, sier dyrlegen.

MYSTERIUM
I et forsøk på å løse mysteriet, har dyreklinikken kontaktet Veterinærhøgskolen for blodanalyser.

– Dette siden våre blodprøver ikke ga noe svar. Men Veterinærhøgskolen og Veterinærinstituttet har begrenset mulighet for å ta slike utvidede blodprøver. Da må prøvene sendes Rettsmedisinsk institutt for analyse, og det er forferdelig dyrt. Hvis katteeierne hadde hatt forsikring, hadde denne dekket en slik utgift, men det har de dessverre ikke, sier Schie.

Siden alle de forgiftede kattene bor i samme veien og ferdes i et begrenset område på Dal, har dyrlegen tatt kontakt med politiet.

– De syntes dette var et interessant tips, sier Schie.

BEHANDLING
Den første forgiftede katten som kom inn til dyreklinikken, fikk full blodanalyse for å spore sykdommen – uten at funn ble gjort.

– Den fikk standard behandling med drypp og brekkmiddel. Etter hvert kom den seg. Den neste kunden som ringte hit om det samme problemet, ville ikke komme til oss med katten. Det viste seg at begge kattene ble like fort friske. Etter fire-fem dager var de tilbake til normalen, forteller dyrlegen.

– Det beste man kan gjøre med katten, om man ikke kommer til oss, er å skjerme den for sollys og la den være på et rolig, dunkelt sted, sier han.

 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.