– Det er helt naturlig å åpne kirkedørene når slike ting skjer. Dette er forferdelig tragisk. Vi lever i ei lita bygd hvor alle kjenner alle. Dette har kommet som et sjokk på hele bygda. I kirken kan folk komme sammen, gråte, søke trøst og lytte til stille orgelmusikk, sier prest i Feiring og Langset, Terje Kjølsvik.

– Min oppgave som prest er å være til stede, lytte og trøste. Vi kjenner alle de involverte godt. Jeg har akkurat vært innom butikken her i Feiring. Der er det sjokk og vantro, og tårene trillet på de jeg snakket med. Nå skal jeg til skolen og treffe rektor for å snakke om hvordan den skal opptre i situasjonen, forteller presten.

SATT KRISETEAM

Ordfører John-Erik Vika er like sjokkert som presten over drapet på en kvinne i Feiring.

– Først vil jeg si at våre tanker går nå til denne familien som er rammet så hardt. Kriseledelsen i kommunen har hatt møte, og kriseteamet forholder seg først og fremst til familien, så tar vi steget videre til skole og nærmiljø. Alle kjenner alle i i et lite lokalsamfunn, og Feiring er den del av Eidsvoll. Leteaksjonen etter den antatte gjerningsmannen har gått for åpent kamera, og det har vært sterke syns- og sanseinntrykk for hele bygda. Det grufulle har kommet tett på, og mange har fått en sjokkreaksjon, sier ordføreren.

Både han og presten vil være til stede i ettermiddag for å møte bygdefolket i Feiring kirke. Samlingsstunden finner sted klokka 16.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.