Myrhaug bor i Kastellkroken, og er dermed nabo til Vilbergskogen. Den har i mange år blitt brukt av både barnehage og skole som et utfluktsmål. Den er lekeplass for barna i naboområder, og et sted hvor voksne går tur.

LES OGSÅ: Til Staten! Vær så snill og ikke hogg ned skogen!

BYGGE UT MED BOLIGER

- Det er vårt nærmeste friluftsområde som kommunen nå vil gi tillatelse til å bygge ut. Skjer dette, må vi bruke bil for å komme til skogen, sier Myrhaug.

Hun forteller at barna har funnet både salamandre og frosker i det myrlende terrenget.

- Etter hva jeg vet, er salamandre fredet. Det kommer til å bli borte om skogen bygges ut, mener hun.

Hun har vært i kontakt med kommunen.

- Der får jeg ikke gehør. Men jeg har også kontaktet Miljødepartementet, Miljødirektoratet og fylkesmannen, og der har jeg møtt større forståelse. Vedtar kommunen reguleringsplanen, kommer jeg til å klage til fylkesmannen.

LES OGSÅ: Spenstige planer

FARLIG TRAFIKKSITUASJON

Myrhaug mener også at om Vilbergskogen bygges ut, vil beboerne i Kastellkroken få en farlig trafikksituasjon å hanskes med.

- Vegen er smal, og den er stengt med bom i den ene enden. Det er en dårlig vurdert detaljplan vi har blitt forelagt. Trærne er hugget før høringsfristen er gått ut, og det som er avsatt til fritidsområde, er bare bratte skrenter. Her har det nok gått litt for fort i svingene. I denne saken er alt feil, mener hun.

Myrhaug mener at kommunen heller får benytte seg av utbyggingspotensiale i Sundet før de går løs på Vilbergskogen.

PLANLAGT UTBYGGING I MANGE ÅR

Vilbergskogen har ligget til utbygging i overordnede planer i mange år. Det er et viktig utbyggingsområde for Eidsvoll kommune. Plansjef i Eidsvoll kommune, Sissel Pettersen, forteller at selv om området har vært regulert til utbygging, er det først nå området detaljreguleres.

- Det er et sentrumsnært område med gangavstand til offentlig kommunikasjon. Derfor mener kommunen det er et viktig utbyggingsområde som Sundet trenger, sier Pettersen.

LES OGSÅ: Klokkertro på Sundets framtid

REGULERINGSPLANARBEIDET PÅGÅR NÅ

Området er solgt, og reguleringsplanarbeidet pågår nå.

- Planen har vært ute til høring, og det er komme inn mange merknader. Disse må bearbeides, og vi må vurdere om det er noe som må endres i planen. Målet er å få saken til politisk behandling i februar 2017, opplyser plansjefen.

Omtrent halvparten av området er avsatt til grøntområde.

Vilbergskogen er solgt til Weenbo Skandia AS fra Jessheim. Området er på 24,5 mål. Verditakst er 16 millioner kroner. Tanken er å bygge 115 boenheter i blokk, firemannsboliger og rekkehus.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.