Det er 60-sone på strekningen, men langt fra alle holder det mellom Hauerseter og Nordkisa. Mange har ventet lenge på gang- og sykkelvei på strekningen. Nå har Frp, Høyre og KrF funnet en løsning de håper skal gi fortgang i arbeidene.

– Ullensaker kommune bør forskuttere utgiftene for å få fortgang i arbeidet med bygging av gang- og sykkelveier langs trafikkfarlige strekninger, sier Frps Trond Fjell, nestleder i HTIK.

Den første strekningen posisjonspartiene ser for seg å bruke ordningen på er langs fylkesvei 179 mellom Nordkisa og Hauerseter. Her er gang- og sykkelvei allerede ferdig regulert.

Ingen vesentlig framgang

– Hvis kommunen forskutterer kan vi gå i gang med arbeidet raskere. Vi ønsker å gi innbyggerne trygge skoleveier, og mulighet til å ferdes til og fra idretts- og fritidsaktiviteter uten å måtte bli kjørt eller risikere å bli påkjørt, sier Ståle Lien Hansen, Frps gruppeleder og leder av HHS.

Høyre, Frp og KrF ønsker det samme for strekningen Bakke-Hilton langs fylkesvei 454. Denne er tidligere regulert, men må reguleres på nytt da gjeldende regulering er over ti år gammel. EUB har tidligere skrevet at Ullensaker kommune ønsket å delta i den nye prøveordningen om å effektivisere og forenkle byggeprosessen av gang- og sykkelveier.

– Allikevel har det dessverre ikke vært noen vesentlig framdrift i prosjektet på Kløfta siden vedtaket i januar i 2016, og man kan jo undres hvorfor. Dette viser hvor viktig det er at vi som folkevalgte ikke gir opp, men fortsetter å hjelpe kommunens administrasjon å holde fokus når vedtak er gjort, sier Lien Hansen.

Budsjettet behandles

Begge strekningene partiene først ønsker å fokusere på er fylkesveier. Dermed er det i utgangspunktet et ansvar for fylkeskommunen og veivesenet. Et naturlig spørsmål å stille er om fylkeskommunen vil være positive til et slikt initiativ som kan binde opp deres planer.

– Om Ullensaker kommune kan få til en ordning der kommunen kan forskuttere utgiftene vil dette kunne sikre to farlige strekninger langt tidligere enn om man må vente på statlige bevilgninger, sier Høyres Willy Kvilten, varaordfører i kommunen. Tirsdag er det endelig budsjettbehandling i kommunestyret. Der vil denne saken naturligvis bli tatt opp, og alt tyder på at den vil få flertall.

– Gang- og sykkelvei mellom Nordkisa og Hauerseter ligger inne i vårt budsjett for 2018. Vi håper spaden stikkes i jorda neste år, og at det også blir lys her, sier KrFs Lise Kragset Furuseth.

Fakta

  • Frp, Høyre og Krf i Ullensaker tar til orde for at kommunen skal forskuttere midler, slik at gang- og sykkelveier det er prekært at kommer på plass, gjør det raskere.
  • For Ullensaker kommune sin del bil dette være et forsøk på å kjempe seg fram i køen hva gjelder utbygging av gang- og sykkelveier i fylket.
  • Det er Statens vegvesen og Akershus fylkeskommune som til sjuende og sit skal betale.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.