- Vi kommer til å bruke noe av lokalet til butikk for sikrings- utstyr for bygg- og anleggsbransjen. Vi vil også tilby lokaler til små og mellomstore håndverksbedrifter. Det er ikke mange tilbud av lokaler til slike bedrifter. Hos oss kan lokalene enkelt tilpasses den enkeltes behov, sier Knut Flattum.

UTLEIE AV LOKALER

Han ser for seg blant annet at eventuelle leietakere kan ha felles resepsjon og eventuelle andre lokaler felles.

Eiendommen består av et bygg på totalt 1.600 kvadratmeter og en tomt på 12 mål.

- Det ligger dermed også til rette for å utvide med flere bygg dersom det skulle bli aktuelt en gang i framtida. Det blir spennende å utvikle bedriften videre. Vi holder jo til midt i et spennende vekstområde, sier Flattum.

KURS

Flattum har drevet firmaet, som ble startet opp på Jessheim, i drøyt fem år.

I 2014 flyttet kursbedriften for bygg-, anleggs- og transportbransjen til Ørn industriområde på Dal.

I fjor sommer flyttet virksomheten til Sundbyvegen i Maura, hvor Flattum leide lokaler av Alny Glass AS. Der holdes det kurs i tre undervisningssaler, med plass til opptil 120 personer.

Bedriften tilbyr en rekke forskjellige kurs og etterutdanning av yrkessjåfører, maskinfører, kranfører, fallsikring, førstehjelp, farlig arbeidsutstyr, brannberedskap, HMS verneombud, risikovurdering, lederutvikling og salgstrening.

FLERE MASKINER

KP Maskin har flere forskjellige maskiner som kursdeltakerne benytter på et felt ved siden av bygget, hvor de får praktisk undervisning. Det er grus og sand i grunnen, noe som passer fint.

- Vi har også en avtale med Norsk Travsportsenter om å utføre reelle jobber på hestesportsenteret i Maura. Da får kursdeltakerne prøve seg på reelle jobber, å ikke bare flytte en grushaug fram og tilbake, sier Flattum.

Han opplyser at de ved behov leier maskiner til kursvirksomheten av blant andre Akershus Utleie AS.

Alnyglass.no AS, som hadde sin butikk i lokalene i Sundbyvegen, begjærte seg selv konkurs 5. januar.

Eiendomsselskapet Alny Glass AS eide bygning og tomt.

- Vi har samarbeidet godt med Flattum siden han ble leietaker hos oss, og er glade for at han overtar bygget, sier Hans Egil Sogndalen i Alny Glass AS.

KP Maskin AS overtar lokalene så snart konkurssalget er ferdig.

SETTER STREK FOR GLASSMAGASINET

Nå settes det med de tre siste dagene med konkurssalg endelig strek for Alnyglass.no AS. Salget starter 2. mars. Hans Egil Sogndalen kjøpte glassmesterbedriften Alny Glass sammen med sin kone Laila i 1978. Da holdt bedriften til i Eidsvoll. I 1984 åpnet de glassmagasin i Gjensidigegården på Jessheim. I 1994 flyttet de butikken til Botshaugtangen i Eidsvoll.

I 2008 kjøpte Sogndalen det tidligere bruslageret til Bjarne Sjøvold i Stensgård, og flyttet butikken dit. I 2012 overtok datteren Wenche Wiig butikken. Samtidig byttet butikken navn til Alnyglass.no.AS.

TUNG TID

Etter en lang prosess i forhold til konkursen avsluttes nå konkurssalget.

Sogndalen forteller at det har vært en tung tid etter at de ikke så annen utveg enn å melde oppbud.

- Det er vemodig at vi nå setter strek etter alle disse åra, men samtidig er det etter den tunge konkursprosessen godt å bli ferdig, opplyser Sogndalen.

Han nevner også at mange som hadde fått gavekort henvendte seg til konkursboet med krav.

- Alle de som har meldt seg har fått pengene sine, sier han.

LES OGSÅ: 32 års historie er over. - Dette er kjempetrist, sier eieren.

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.