Styrevedtaket på ikke å satse nord for Eidsvollsbygningen ble satt til side da firmaet så eiendommen med utsikten over Sundet og gangavstanden til jernbanestasjonen.

- Dette er en perle av ei tomt, sentralt beliggende i flotte omgivelser og med kun 250 meter i luftlinje til ett av Østlandets viktigste kollektivknutepunkt, sier prosjektleder og medeier Shane Christian Matheson i Sagmoen Prosjekt AS til EUB.

Etter en intens budrunde stakk Lillestrøm-firmaet Areal & Bolig og deres søsterselskap Sagmoen Prosjekt AS av med eiendommen Holslia på 18,1 mål, på jordet mellom gården Hol Vestre og Hoelstangen. Prisantydningen var 5,9 millioner kroner, men kjøpesummen endte på 7,1 millioner.

- Selv føler vi dette er et røverkjøp, sier Matheson.

Det aktuelle tomteområdet er allerede avsatt til boligformål i kommuneplanen. Kjøperen har vært i dialog med kommunen og avtalt et oppstartsmøte i uke 3.

LES OGSÅ: - Klart det bør bygges mer i Sundet

Spennende prosjekt

- Dette er et spennende prosjekt, og vi ser fram til oppstart av reguleringsarbeidet. Vi krysser fingrene og håper kommunen kan prioritere saken så snart som mulig. Eidsvoll trenger slike prosjekter, sier landskapsarkitekt Ida Andresen i Øvre Romerike Prosjektering (ØRP).

Kjøpet innebærer også at fortettingen rundt Eidsvoll stasjon omsider kan starte. Over flere år har det vært snakket om ulike prosjekter i nær tilknytning til kollektivknutepunktet. Sagmoen Prosjekt AS har planer om å realisere sitt prosjekt så raskt som mulig.

- Tidligere har det vært en plan på 50 boenheter her. Vi må satse på å kna den i forhold til nasjonale retningslinjer når man tar av landbrukseiendom til boliger ved et kollektivknutepunkt og få til høyere utnyttelse, sier Eirik Nordeide, som er daglig leder i selskapet.

- Men vi snakker definitivt ikke blokkbebyggelse. Sannsynligvis kan det bli trebygg i tre etasjers enheter, sier Nordeide.

Ny optimisme

- Det er tid for optimisme og utvikling i midtbygda. Jeg håper inderlig at det er den nye politiske konstellasjonen som visker oss i øret, sier Matheson, selv bosatt på Sagmoen. Han mener politikerne i Eidsvoll nå må kjenne sin besøkelsestid. Matheson sier de vil lytte til naboenes ønsker i området. Jordet de har kjøpt ligger i en relativt bratt skråning. Det er kjøperne godt klar over.

- Tomten har sine utfordringer med tanke på terrenget, men de er løsbare og er en artig utfordring. Vi håper å skape en tradisjonell, men allikevel spennende bebyggelse. Det er potensielt en stor målgruppe, sier firmaets nyankomne byggeleder og medeier, Bjørn Eknes.

LES OGSÅ: - Plan- og bygningsloven er ikke så firkantet som kommunens administrasjon vil ha det til

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.