– Sjåføren av bilen stoppet først, men stakk like etterpå fra stedet. Et vitne til ulykken stoppet og fant igjen lammet hardt skadet. Vitnet tilkalte beitevakt og lammet ble avlivet som følge av skadene. Saken er nå politianmeldt, forteller Mina Klaseie, eier av det påkjørte lammet.

Beitelaget i Eidsvoll minner om at man er pliktig til å stoppe dersom man er uheldig og kjører på husdyr eller vilt.

– Ring politiet da de vil varsle beitelag på aktuelt sted. Dersom dyret dør eller må avlives dekkes erstatningen bonden har rett på gjennom ansvarsforsikringen på bilen, uten egenandel eller tap av bonus for bileier. Med andre ord koster det ingenting å si ifra, men det gir god samvittighet og man unngår unødige lidelser for dyra, sier Klaseie.

Hun viser til at dette dessverre er en gjenganger.

– Jeg synes det er like fælt hver gang skadde dyr forlate langs veien. Opplever også at de færreste vet om dette med erstatning og forsikring. De tror man må betale sauebonden i dyre dommer om man sier ifra at man har vært uheldig, men sånn er det ikke, påpeker Klaseie.

LES OGSÅ: Tina fant påkjørt rådyr lidende i veibanen – stoppet og hjalp det

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.