Bedriften slet også før eierskiftet på slutten av 2014, og måtte for 2015 rapportere et rekordunderskudd på hele 12,3 millioner kroner. Det var en forverring av resultatet fra året før på over tre millioner kroner.

NEDBEMANNING

Det er foretatt omfattende nedbemanninger og effektiviseringer i bedriften etter at Finsbråten-familien solgte seg ut. Da næringsmiddelkonsernet Scandza AS overtok, var det om lag 120 ansatte i Eidsvoll og 50 ved søsterbedriften Krone Kjøttprodukter på Furuseth i Oslo.

Nå er produksjonen i Oslo avviklet, og den totale staben er redusert til 90.

- Noen ansatte har sluttet, noen har gått av med pensjon og noen er sagt opp, forteller klubbleder Knut Aas.

Stemningen blant de ansatte er likevel god, ifølge klubblederen.

- Jeg har ikke hørt noe annet, sier han.

HARD KONKURRANSE

- Det er en voldsom konkurranse i markedet, og vi må være tålmodig for å klare oss mot de store, sier administrerende direktør Harald Bjerknes.

- Vi er på rett veg, men det tar lengre tid å snu enn planlagt. Vi jobber så hardt vi kan for å skape en effektiv produksjon. Vi har vært igjennom store strukturelle endringer, men er ennå ikke i mål. Vi må jobbe enda hardere i 2017 for å komme opp på akseptabelt nivå, sier han.

TØFT MARKED

- En stor utfordring for oss ligger også i råvarekostnaden. Råvareprisene fra de store samvirkene, i vårt tilfelle Nortura, kan være til ugunst for aktører som oss. Vi mener at vi subsidierer Norturas foredlingsindustri gjennom råvareprisen vi betaler. Det burde vært en offentlig kontroll av konkurransenøytrale priser, sier Bjerknes.

OMSETNINGSØKNING

Omsetningen i bedriften var i fjor på 360 millioner kroner. Det var 70 millioner kroner høyere enn i 2014, men da leverte den nå fusjonerte søsterbedriften Krone egne omsetningstall.

- Vi har absolutt nok å gjøre. Vi jobber effektiv og hardt, men har ikke mye overtid, forteller klubbleder Knut Aas.

BLIR I EIDSVOLL

Direktøren forsikrer at bedriften skal fortsette produksjonen i Eidsvoll.

- Vi har en langsiktig kontrakt med Finsbråten Eiendom og den forholder vi oss til, uttaler han.

LES OGSÅ: Måtte finne ny hovedsponsor.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.