Det store julemarkedet i stallgården er større enn noensinne.

– 61 utstillere og mange, som det ikke er plass til, står på venteliste, forteller «markedssjef» Lissen Lundberg.

Hele den gamle stallen med sidebygninger skal fylles av juleboder. Ute skal det også rigges til med lokal mat, julepynt, smykker – blant annet. Bålpannen skal tennes og ønsker du å grille pølse eller marshmallows, er det mulighet for det.

Barna får også sitt med juleaktiviteter av det gode, gamle slaget: gang rundt juletreet, julesanger og julefortellinger.

JULEPYNTET BYGNING FOR ALLE

Eidsvollsbygningen har pyntet seg til jul og inviterer alle inn under mottoet «Gi av deg selv».

– Gled en venn og ta han/henne med til Eidsvollsbygningen, og Eidsvoll 1814 spanderer inngangsbilletten på vennen, sier Astrid Galstad, museumsnestleder og leder samfunnskontakt.

Jul i bygningen har vært arrangert siden 1999 og et besøk har blitt en tradisjon for mange.

GODTERI OG JULEMUSIKK FRA TIDLIGERE TIDER

I spiskammeret i kjelleren er det rigget til med julegodteriverksted for barna, mens i auditoriet er det ryddet unna for juleverksted.

Ute står hesten klar til en skyss og inne holder kvinnene salongselskaper med luttspilling som underholdning.

I høst overtok elever ved Eidsvoll videregående skole hele bygningen for noen dager, og flere av disse elevene spiller tablåer i bygningen.

Direktøren holder sitt egne høylytte tablå i Grønnstuen, mens familien Ankers middags og kaffebord er dekket til jul.

Astrid Galstad og Hans Ekornholmen leser Prøysens høyt skattede fortelling om snekker Andersen og julenissen i Rikssalen, jula synges inn og det sannheten om nissen skal avsløres i Wergelands hus – blant annet.

ÅPEN KAMMERPIKE

Også altmuligbutikken Kammerpikene litt oppi bakken, holder åpne dører.

– Vi har et lite lokale og under «Jul på Værket», står folk – da vesentlig damer, som sild i tønne, forteller innehaver Beate Hvale.

Hun gleder seg til å få mange kunder innenfor dørene denne førjulshelgen.

Mulighet for mat, er det også – både på Stallgården og i Festiviteten.

LES OGSÅ: Rekordmange strømmet til julemarked

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.