Fuglene kvitrer i skogen. Løpeturen fra LHLs nye sykehus på Jessheim har bare vart et par minutter. Gjennom de nye undergangene er det enkelt å ta seg inn i skogen – den grønne lunga – som er nærmeste nabo i byen. Stien er godt opparbeidet, og i løpet av et par minutter løper du på en grusvei som omkranser Nordbytjernet. Og her er det uante stimuligheter.

– Jeg mener det er bedre tilrettelagt for utendørsaktiviteter her på Jessheim, enn ved Feiringklinikken og Glitreklinikken, sier LHLs generalsekretær Frode Jahren til EUB.

En ny undergang – kulvert på fagspråket – er opprettet. Denne gir helt ny tilgang til Nordbytjernet fra sykehustomta.

– Den er 14 meter lang og 4 meter bred. Vår kostnad for denne er cirka åtte millioner kroner pluss moms, sier Sverre Landmark, markedsdirektør i Aspelin Ramm.

Tiltaket ble stilt som opparbeidelseskrav for å sikre tilkomst over til sørsiden av fylkesveien.

– Fotgjengerundergangen er til erstatning for en tunnel som aldri har vært særlig mye brukt, og som var uegnet, utrygg og lite attraktiv, sier Landmark.

Vil bli flittig brukt

Flere har uttalt at uteområdene til LHLs toppmoderne sykehus vil preges av E6-trafikk og flystøy. Det er i det minste et unyansert bilde.

– Da vi reiste rundt i lokallagene og presenterte ideen, hadde vi med oss en film fra Nordbytjernet. Tilgangen til naturen og området rundt er viktig for oss, og dette kommer til å bli flittig brukt. Både av ansatte og i behandlingen. Spesielt rehabiliteringspasientene våre har vi tradisjon for å ta med ut og bruke naturen, sier Jahren.

Han legger til at pasienter og ansatte kan se fram til store naturopplevelser i nærområdet.

Fokus på E6 og flyplass

– Hva tenker du om utsagn som går på E6-trafikk og flystøy?

– Vi har selvsagt også hørt de argumentene. I utgangspunktet opplever jeg det som utsagn for å få oss til å stoppe flyttingen og samlokaliseringen. Som Gjøvik-gutt er jeg naturligvis svært glad i Mjøsa og utsikten dit. Men det er vel så enkel tilgang til naturen på Jessheim. Det er gode turarealer opparbeidet helt innpå sykehuset.

– Og i forhold til flystøy så vil vi knapt merke noe til det, i og med at det ikke går et eneste fly over tomta der, poengterer Jahren.

Han sier det er gjennomført langvarige luft- og støymålinger på tomta for å sjekke om den tilfredsstiller kravene LHL har til sykehusdrift.

– Prøvesvarene var tilfredsstillende, og vi er trygge på at dette blir et fantastisk sykehusmiljø for pasienter og ansatte, sier Jahren.

Nytt LHL-sykehus

LHL samlokaliserer landets ledende hjerte- og lungemiljøer fra Feiringklinikken og Glitreklinikken på Jessheim.

Sykehuset forventes å ha cirka 500 ansatte og omkring 30.000 besøkende per år, og vil legge beslag på omtrent en fjerdedel av utbyggingskapasiteten innenfor området. I umiddelbar nærhet til sykehuset etableres også et interkommunalt helsehus.

Vil være ferdig ved nyttår.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.