Førstkommende helg arrangeres Jessheim Byfestival, et samarbeid mellom Ullensaker kommune, Jessheim Storsenter og LHL-sykehuset. Det hele starter med ymse aktiviteter i Storsenteret torsdag og fredag, så går det slag i slag til søndag ettermiddag.

SAMARBEID

Da storsenterets ledelse oppdaget at Jessheim bys seksårsdag falt sammen med at utbyggeren av LHL-sykehuset, Helsehuset og den interkommunale legevakta har åpningsfest, var det bare noen telefonsamtaler unna å få til et samarbeid til glede for Ullensakers innbyggere.

– Vi gleder oss veldig til byfesten. Her er det masse som skjer for store og små, med gode programposter fra morgen til kveld. Vi håper på fulle hus og mange mennesker som kommer til Jessheim for å kose seg sammen, sier senterleder Line Gustavsen.

– Har du sett værmeldingen?

– Så vidt jeg vet ser den bra ut i disse dagene. Sol og varme har alt å si for byfesten siden så mange arrangementer er utendørs.

– Har dette arrangementet kommet for å bli?

– Ja. En eller annen form for bymarkering skal vi fortsette å ha, så må vi selvsagt evaluere innholdet for hver gang. Det positive her i år er at vi samarbeider så godt med kommunen og LHL, påpeker Gustavsen.

JESSHEIM BARNEFESTIVAL

For elleve år siden startet lekebutikken Lekia Kanutten Jessheim barnefestival.

– Vi bestemte oss for å gjøre noe morsomt for alle barnefamiliene i området og samtidig samle inn penger til veldedighet. Derfor lagde vi en barnefestival med gratis inngang og masse moro, sier Lasse Nilsen og Ida Johansen.

Festivalen har siden blitt en populær tradisjon i Jessheim med over 10.000 besøkende hvert år.

– Det viktigste er at overskuddet går til barn som ikke har det så bra. Dette er barnas dager, og mens de koser seg og leker bidrar de til at noen får det litt bedre, sier ekteparet som gir overskuddet til stiftelsen Sykehusbarn.

LITT AV PROGRAMMET

Blant hovedinnslagene i år er den offisielle åpningen av LHL-sykehuset lørdag. Dit går det gratis buss fra sentrum om morgenen, med retur når alt er ferdig etter konserten til Adam Douglas. Dette er noen av høydepunktene i helgen:

Konsert på Jessheim Torg med Katrina fra Katrina and the waves.

Mosjonsløpet Blodomløpet.

Idrettens dag i Storgata.

Adam Douglas-konsert.

Jessheim Festival Brass på Rådhusplassen.

Penthouse Playboys på Jessheim Torg.

Amcar-utstilling.

Minikonsert med Ella fra MPG jr. 2017

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.