- Satsingen vår har satt seg i år, og det er ingen tvil om at Amfi Eidsvoll er et bra kjøpesenter. Det er passe stort og du får det du trenger her, sier Lomsdalen.

Det er god førjulsstemning i Råholt-butikken hennes når EUB treffer henne. Gründerkvinnen hadde drevet butikk i Sundet i flere år, da hun bestemte seg for å satse på å bygge opp en ny Cubus-butikk på Råholt. 10. april i fjor åpnet dørene, og det har vært en salgssuksess fra første dag.

- Vi omsatte for 14,5 millioner kroner i 2014. I år omsetter vi for 20, sier Lomsdalen.

Resten av kjøpesenteret på Råholt har også opplevd en pen økning siden startåret.

Fornøyd i Sundet også

Lomsdalen forteller at Cubus-butikken på Råholt omsetter for cirka det dobbelte av den som ligger i Sundet.

- Det har vi kalkulert med. Butikken her har mer varer og er større. Vi har like stor tro på Sundet, og kommer til å beholde satsingen der. Samtidig er vi svært glade for at vi tok denne muligheten på Råholt. Dette nye senteret er med på å stoppe handelslekkasjen til Jessheim. Det er mange kunder innom her nå som tidligere handlet på Jessheim, sier Lomsdalen.

Råholt-avdelingen har elleve ansatte, mens Sundet-butikken har sju. Flere av de ansatte bytter på å jobbe begge steder. Denne uka er Lomsdalen og co. inne i årets desidert mest hektiske uke.

- Vi omsetter for cirka én million denne uka. Det er derfor jeg er litt stresset, smiler Lomsdalen.

Store kjeder går bra

Senterleder Stein Erik Lie er fornøyd med utviklingen kjøpesenteret har hatt siden oppstarten.

- Ja, vi ser at senteret har satt seg skikkelig og at stadig flere kommer innom oss. Det er vi naturligvis strålende fornøyde med. Vi ser også at store kjedebutikker som Cubus, Dressmann, Lindex og Coop Extra gjør det bra, sier Lie.

I Råholt-butikken til Åse Lomsdalen er det barneklær og barneting som gjør det aller best.

- Derfor har vi også gjort den så stor som mulig her.

- Hvordan tror du utviklingen vil være framover?

- Jeg tror det vil gå bedre og bedre. Det er stor utvikling på Råholt, og mange flytter hit. I tillegg ser vi at kundene er lojale mot kjøpesenteret her, akkurat som de som bor i Sundet er lojale mot sentrum der.

- Vil du starte en tredje butikk?

- Nei, da måtte jeg hatt hjul på skoene for å rekke alt. Vi har ingen slike planer nå, smiler hun.

LES OGSÅ: Gir ikke opp i Sundet

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.