Selv om ikke alle planene er hogget i stein, er det en ting som er sikkert: De neste ti åra vil bli preget av gravemaskiner, heisekraner og lastebiler for folk som bor og jobber mellom Eidsvoll Verk og Dal. For nå er utbyggernes blikk for alvor rettet mot denne delen av Øvre Romerike.

ENORM INTERESSE

Og da Eidsvoll Arbeiderparti inviterte til åpent møte om de mange utbyggingsplanene mandag kveld, sto folk i kø for å komme inn. Auditoriet i Råholt ungdomsskole var fylt til randen, og de sist ankomne måtte finne seg i å stå i trappa. I alt åtte utbyggere var invitert til å snakke om prosjektene sine, og oppsummert er det mange hundre tusen kvadratmeter som står klare for gravemaskinenes inntog. Det er snakk om både boliger og forretning fordelt på minst elleve prosjekter. Når vi skriver «minst» er det fordi det er enda flere prosjekter på planleggingsstadiet, og som det også så vidt ble snakket om mandag kveld.

- GARDERMOEN ER MOTOREN

Blant de inviterte var Tim Holmvik fra Hobra Eiendom As. Han står bak store prosjekter som Dalkrysset og «1814-byen». Dalkrysset lanseres som den eneste E6-nære handelsparken.

- Dette er et ekstremt spennende område med stor uutnyttet potensial. Bensinstasjonen som ligger i Dalkrysset nå er blant de stasjonene i denne kjeden som omsetter for mest i hele Norge. Det sier litt om mulighetene, sier Tim Holmvik.

Han la ikke skjul på at det er flere skjær i sjøen, blant annet overordnede myndigheter som må godkjenne planene.

- Derfor er det for tidlig å si noe om nøyaktig dette blir, men at det blir er helt sikkert, sa Holmvik.

Les også: Kan vente innsigelser mot handelspark

STØRRE EN KJØPESENTERET

Han fortalte også om prosjektet «1814-byen» som ligger på ved Eisvoll Verk stasjon. Dette er et samarbeid mellom flere grunneiere, men de planene som ligger på bordet i dag inkluderer et areal større en kjøpesenteret på Råholt.

- I tillegg blir det boliger på toppen. Vi snakker om et stort prosjekt, sa Tom Holmvik.

Han sa at man kan like det eller ikke, men at Råholt blir preget av bygging de neste 10 årene.

- Og aktivitet skaper ny aktivitet. Vi ser starten nå, sa Holmvik,

VIL INFORMERE

Ole Guttorm Brenden, leder i Eidsvoll Arbeiderparti, sier de gjerne vil inkludere folk i alle planene som er under oppseiling sør i Eidsvoll.

- Vi vil gjerne at folk skal vite hva som skjer, og få mulighet til å stille spørsmål. Og fordi vi er i en maktposisjon i Eidsvoll er det naturlig at vi tar initiativ til et møte som dette, sa han.

PROSJEKTENE

Prosjektene som ble presentert mandag kveld var

Dal Bygg, leiligheter i Dal sentrum

Dalkrysset handelspark og 1814-byen

Utbygging langs Trondheimsvegen på Råholt

Utbygging av Ladderudenga og Råholtåsen

Utbygging av Råholthøyden

Linnerudgården

Høgsethgården

Carsten Ankers teresse og området rundt Nebbenes

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.