Mandag ettermiddag kom fem tsjekkiske parlamentarikere og Tsjekkias ambassadør til Norge sammen med sin stab, til Jessheim for å få en innføring i hvordan vårt barnevern fungerer.

- De er her for å lære om lover og regler, utfordringer og problemstillinger, sier ordfører Tom Staahle. 

Han kjenner ambassadøren fra før av, og det var slik møtet kom i stand.

- Og her møter de erfarne folk som vet hva de snakker om?

- Ja. barnevernet vårt har en meget dyktig stab, og jeg er stolt over den jobben de gjør. Det viktigste for dem og meg er at barnas rettssikkerhet blir ivaretatt, ikke de voksnes, sier han.

Det er barnevernsleder Ulla Sponevik som skal ta fagpraten med tsjekkerne.

STORTINGSPRESIDENTEN: Et barnevern med kjærlighet

- Jeg synes det er interessant og spennende at de kommer hit, og forhåpentligvis har vi noe å lære bort.  Så gjenstår det å se om de vil stille oss noen spørsmål, sier hun. 

KULTUR

- Norsk barnevern har fått pes i en del utenlandske medier de siste årene, kan dette besøket være oppklarende?

- Ja, dette er en gyllen mulighet til å vise at barnevernet vårt kan det de skal for å ivareta barn. Jeg tror mye av det utenlandske medier har skrevet om dem skyldes ulike kulturforståelser, påpeker Staahle. 

- Blir tsjekkerne i Ullensaker lenge?

- Nei, bare mandag. Tirsdag og onsdag er det fullt program i Oslo, med møter i Stortinget, Barne- og likestillingsdepartementet, Barneombudet, også videre sier Staahle.

 


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.