Å stenge planovergangen på Nordby stasjon og erstatte den med en fotgjengerundergang, har stått på ønskelista i mange år. Planarbeidet startet våren 2016, før et informasjonsmøte med naboer i juni samme år – der en tentative tidsplan ble presentert:

Varsel om oppstart ble gjennomført i mars 2016.

Planlagt innsendelse av forslag til detaljreguleringsplan august 2016 til kommunen.

Antatt politisk behandling av plan – høst 2016.

Høring/offentlig ettersyn, høst 2016.

Andre gangs behandling/kommunestyrebehandling, vinter 2016/17.

Avtale med berørte naboer våren 2017.

Detaljprosjektering høst 2017.

Mulig byggestart 2018.

MANGLENDE

Prosessen har siden stått stille, men nå vil kommunen ha svar.

– Kommunen, velforeningen og naboer har etterlyst fremdrift fra tidligere prosjektleder, og av svarene fremgår det en forsinkelse. Det er et sterkt ønske fra politikere og innbyggerne om at noe blir gjort med planovergangen, skriver kommunen i brevet til Bane Nor.

De påpeker daglige farlige situasjoner på planovergangen, og forstår at NSB vurderer den til å være en av Norges farligste.

– Dette indikerer at det er gjensidig interesse for at noe gjøres her, melder kommunens rådgiver.

MILLIONBELØP

Regjeringen har satt av ca. 350 millioner kroner i statsbudsjettet til forbedring av planoverganger.

NY STASJON: Stortinget er positive

– Nordbyvegen som er vurdert som såpass farlig, burde ha ligget høyt opp på prioriteringslisten for hvilke overganger som skulle utbedres. Men så lenge det ikke foreligger en ferdig reguleringsplan vil den ikke komme inn på noen liste. Derfor ber vi om tilbakemelding på når reguleringsplanen sendes kommunen, påpeker Skinnes Lunde.

REGULERINGSPLAN

– Bane Nor holder på å utarbeide en reguleringsplan, men vi har ikke hørt fra dem på veldig lenge. Nå lurer vi rett og slett på når de kan ha forslaget klart, de har jo fått bevilget penger til dette arbeidet, sier kommunaldirektør Inger Kronen Tveranger.

Før Bane Nor får bestemt seg, ligger saken helt i bero.

– Kommunen får ikke gjort noe før vi har sett planen, hatt den på høring og den er godkjent av kommunestyret. Vi er utålmodige for vi vil til bunns i saken. Denne overgangen er prioritert hos oss, og får vi ikke snarlig svar må vi ganske enkelt purre på dem, sier Kronen Tveranger.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.