Dermed må kommunen ut i leiemarkedet for å få ned køen av mennesker som venter på kommunal bolig.

Problemet er at folketallet i Ullensaker har vokst og vokst, mens antall utleieboliger har stått stille i mange år.

BEGYNNER NÅ

Prosessen med å leie boliger starter nå.

- Politikerne mener at det haster med å få ned boligkøen, og at vi ikke kan vente i to år på at de boligene vi har kjøpt er ferdige. Derfor har de vedtatt å leie boliger midlertidig, som et hastetiltak, sier kommunikasjonssjef Kjetil Bjørnsrud i Ullensaker kommune.

I tillegg er kommunen i ferd med å ansette en boligforvalter, som vil få ansvaret for å følge opp dette området framover.

- Det er nødvendig for å kunne forvalte de kommunale boligene best mulig, sier Bjørnsrud.

flyktninger

I Ullensaker står det nå om lag 80 personer på venteliste for å få kommunal bolig, og tallet er økende.

I tillegg har kommunen vedtatt å bosette 35 flyktninger i tillegg til kvoten kommunen allerede har avtale om. Dermed øker behovet for kommunale boliger ytterligere.

I 2014 eide Ullensaker kommune 12 boliger per 1000 innbyggere. Beregninger viser at antall boliger må opp på 19 boliger per 1000 for å møte behovet. Dermed må noe gjøres.

- Ullensaker kommune sin langsiktige strategi er å kjøpe boliger. Det er det beste i et langsiktig perspektiv, både med tanke på økonomi og forutsigbarhet, sier Bjørnsrud.

Boligene kommunen nå har kjøpt er knyttet til større utbyggingsprosjekter.

VEDTATT I BUDSJETTET

Boligkjøpene ble vedtatt i budsjettet for 2015. Der er rammen for kjøp og leie av kommunale boliger økt fra 35 millioner kroner til 75 millioner kroner. Det er en økning på 40 millioner kroner, eller nesten 115 prosent.

Tom Staahle i Ullensaker FrP sier at kommunen vil kjøpe ulike typer boliger.

- De 75 millioner kronene er investeringsmidler. Vi skal kjøpe nye boliger for alt sammen. Hvor mange boliger totalt vi får for pengene vil være veldig avhengig av både markedet og hva vi kjøper, sier Staahle.

De boligene kommunen allerede eier vil bli pusset opp og vedlikeholdt på vanlig måte med midler fra driftsbudsjettet.

- I tillegg har vi satt ned en komite som skal se på hele boligmassen til kommunen. De skal ta stilling til hva vi skal eie og hva vi bør selge. Dersom vi selger noe, vil det være naturlig å bruke pengene på kjøp av nye boliger, sier Staahle.

LES OGSÅ: Foran et stort eiendomssalg i Ullensaker

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.