• BILLIGST: – Vi frykter ikke konkurranse, for vi skal være billigst, sier butikksjef Magnus Folmoe i Byggmax Eidsvoll.

Jem & fix er ifølge dem selv Danmarks billigste byggevarekjede, med 118 butikker i Danmark og 45 i Sverige. Nå åpner de fire utsalg i Norge, blant annet ett på Myhrer i Eidsvoll.

– Her får du det meste unntatt dagligvarer, sier butikksjef Ann-Christin Eckhoff.

– Frykter dere Byggmax som er nærmeste nabo?

– Nei, for vi har et ganske annet konsept enn dem. At vi er så nære gjør bare at vi utfyller hverandre. Men det er klart at vi må skjerpe oss uansett. Jessheim er tross alt ikke langt unna, påpeker hun.

– At det er to slike butikker på samme sted er bare bra for forbrukeren, sier assisterende butikksjef Gro Ødegaard.

Jem & fix får ni ansatte i full- eller deltidsstillinger, alle fra Øvre Romerike.

SELVBETJENING

Butikken på Myhrer måler 1200 kvadratmeter og har like mye plass ute. Med selvbetjening og få ansatte holder de prisene nede.

– Vi tilbyr ikke rådgivning, men har alltid lave priser, sier kjedens norske markedssjef Henning Johansen.

De tre andre butikkene i Norge åpner i Larvik, Fredrikstad og Elverum.

– Beliggenhetene er valgt for å teste etablering i byer av ulik størrelse og konkurransesituasjon. Vi har et ønske om 30 – 50 butikker i Norge de neste årene, men trenger en fornuftig test i noen utvalgte byer først, sier Johansen.

– Hvem er kundene deres?

– Alle med hjem, hus og hage, både i Eidsvoll og andre kommuner, sier butikksjef Eckhoff.

KONKURRANSE

Med danskene på plass brygger det opp til byggevarekrig i Eidsvoll. Fra før er det tre byggevareutsalg her: XL-bygg i Gullverket, Montér på Dal, og Byggmax.

På grunn av økt konkurranse i bransjen sto XL-Bygg i vinter foran valget om enten å legge ned driften eller satse. De satset 25 millioner kroner på en utvidelse.

Butikksjef Magnus Folmoe i Byggmax har tro på handelsparken.

– Vi trekker kunder sammen, og med flere aktører kommer enda flere folk. Men vi skal være billigst, understreker han.

– Hvor kommer kundene dine fra?

– Øvre Romerike, og så langt bort som Kongsvinger og Lillehammer. En del kunder bestiller alt de skal ha i nettbutikken og får det deretter kjørt hjem. Og da spiller det ingen rolle hvor du bor, sier han.

- SUNT

Lars Kjell Tomren som står bak Eidsvoll Handelspark, frykter ingen byggevarekrig. 

– Dette handler bare om sunn konkurranse. Eidsvoll er en stor kommune med mye byggeaktivitet. Faktisk har det vært underdekning på slike utsalg her så folk har kjørt til Ullensaker og andre steder for å kjøpe byggevarer, påpeker han. 

– Så du ser ingen fare med de to aktørene ved siden av hverandre i handelsparken på Myhrer?

– Nei. De to butikkene her er en annen type aktører enn byggevarehusene som er i kommunen fra før. De vil derfor bare utfylle hverandre. Dessuten vet de utmerket hva de går til, så det er en grunn til at de åpner ved siden av hverandre her, påpeker han.

– Du har trua?

– Ja, og vi gleder oss. Jeg synes det er veldig hyggelig at Jem & fix velger blant Eidsvoll Handelspark når de skal etablere seg i Norge. Selv om kjeden er store i Danmark er de jo ukjente for oss. Men de er proffe og kommer til å gjøre mye ut av seg. Dessuten er dette den beste tiden å åpne en slik butikk på, sier han. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.