17 prosent av Akershus er dyrket mark. Totalt har vi og Oslo 2.311 gårdsbruk med en gjennomsnittsstørrelse på 335 mål. Med sine 600.000 mål korn er dette landets største kornfylke, ifølge Akershus bondelag.

På 200.000 mål av dette dyrkes matkorn. Nok til å bake 200 millioner brød, så mye som ett års forbruk for 2,5 millioner mennesker. Resten blir dyrefôr. Samlet omsettes det i Oslo og Akershus produkter og tjenester for 2,4 milliarder kroner. I tillegg kommer næringsmiddelindustrien.

MANGE ANSATTE

- Jordbruket sysselsetter 3.400 personer (6% av alle sysselsatte i landbruket i Norge).

Næringsmiddelindustrien sysselsetter 8.400 personer.

Landbruk og næringsmiddelindustrien i Akershus genererer 11.000 arbeidsplasser, 4 % av alle sysselsatte.

Næringsmiddelindustrien representerte i 2010 22 % (Akershus) og 27 % (Oslo) av industriens samlede bruttoprodukt i regionen og utgjør med dette den største industrigrenen i Oslo og Akershus - også når det gjelder sysselsatte.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.