Lørdag er det duket for musikk i Sundet. Dagen åpnes i Kafé Henrik av Søndre Eidsvoll skolekorps, Aas skoles musikkorps, Langset skolekorps og Vilberg skolekorps. Etter konserten får korpsene 30.000 kroner hver av Kiwanis Club Eidsvoll.

– Nå er det på tide å sette pris på korpsa våre. Vi i klubben føler at vi fant en verdig mottaker av pengene, forteller Odd Arne Galaasen, leder i Kiwanis Club Eidsvoll.

LES OGSÅ: – Jeg kommer til å spille så lenge jeg orker å puste

Eidsvoll Kulturskole

Etterpå er det «De unges musikkafé». Eidsvoll kulturskole deltar med en konsert i måneden på kulturkafé Henrik.

– Vi har alltid et variert program. Våre unge fiolinister og cellister kommer. Vi har innslag med messinginstrumenter som trompet og baryton, sang og pianoinnslag, sier Astrid Holum, leder i Eidsvoll kulturskole.

Årets største konsert

Når kvelden starter, fortsetter showet i Panorama, med årets største konsert for Eidsvoll Kulturskole.

70 elever fra kulturskolen er påmeldt, og Vilberg skolekorps er med som gjester. I tillegg skal tre unge skuespillere fra Eidsvoll Amatørteater lede programmet.

– Elevene våre har øvet mye til denne konserten, og de er klare som egg. Vi har et spennende, krevende og allsidig program, sier Holum.

Her vil vi få høre smakebiter fra forskjellige typer små og store ensembler som tamburkorpset, slagverksensemblet, cellolade, fiolinorkester og band.

LES OGSÅ: Slagkraftige Tiril får 50.000 i kulturstipend

dekorerer Panorama

Kulturskolen er også representert med solister på forskjellige typer instrumenter og sang denne kvelden.

– Det er også 50 kunstelever som skal dekorere scenen i Panorama, slik at de får vist hva de har holdt på med siden jul, forteller Holum.

For mange av elevene blir det en lang dag med musikk. Flere av musikantene deltar både på korpskonsert og en av kulturskolekonsertene.

– Vi har tett samarbeid. Eidsvoll kulturskole ønsker å gi vårt lokalsamfunn gode gratis konserter framført av barn og unge i vår kommune. Velkommen til en musikalsk og opplevelsesrik lørdag i Panorama og kafé Henrik, sier Holum.

Fakta

  • Eidsvoll Kulturskole er et ressurssenter for musikk- og kulturfaglig arbeid i Eidsvoll kommune.
  • Skal være en pådriver for faglig utvikling og kunstnerisk bredde, som skal komme alle innbyggerne i Eidsvoll til gode.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.