Det bekrefter personalsjef Kjetil Kokkim overfor EUB onsdag ettermiddag.
- Ja, jeg kan bekrefte at Nannestad kommune har avsluttet arbeidsforholdet til virksomhetsleder, sier Kokkim til EUB.
Den siktede virksomhetslederen i Nannestad kommune har tidligere tilstått grov korrupsjon. Politiet utvidet samtidig siktelsen til å omfatte korrupsjon og grovt økonomisk utroskap helt tilbake til 1989.

Ser svært alvorlig på saken

- Vi ser svært alvorlig på saken som har rammet Nannestad kommune, men med tilståelsen så er vår mistanke om at det er funnet sted uregelmessigheter bekreftet, uttalte personalsjef Kjetil Kokkim til EUB.
Parallelt med politiets etterforskning har Nannestad kommune vurdert hva de skulle gjøre i forhold til virksomhetslederen.
- Det var på bakgrunn av internkontroll kommunen fattet mistanke om uregelmessigheter knyttet til blant annet fakturaer.
- Dette medførte at vi undersøkte ytterligere forhold, noe som styrket vår mistanke om at uregelmessigheter hadde funnet sted, sier Kokkim.

Suspendert fra stillingen

Virksomhetslederen ble umiddelbart suspendert fra sin stilling, og vært det siden. I dag bekrefter altså Nannestad kommune at de har sparket virksomhetslederen. Dette vil etter det EUB kjenner til få store økonomiske konsekvenser for virksomhetslederen, som hadde planlagt å gå av med AFP.
- Hans advokat er orientert om vår beslutning, og har sagt at hans klient tar beslutningen til etterretning, sier Kokkim.
EUB har foreløpig ikke oppnådd kontakt med den sparkede virksomhetslederens forsvarer Kristen S. Fari.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.