Grøt i stekeovn? Å jo da! Grøt er fortsatt populært hos dem som skal være trendy i matveien, og selvsagt hos oss andre som spiser det fordi det er godt.

Å koke havregrynsgrøt er veldig enkelt, men det er en veldig god metode å lage grøten i ovnen. For meg er havregrynsgrøt, og for så vidt også havregryn med melk og sukker, noe jeg vokste opp med, og som fortsatt har en helt naturlig del av vårt frokostrepertoar. Noen koker grøten på melk, andre på vann. Noen servere den med smørøye, andre med syltetøy. Det er bra at vi er forskjellige. Nå har jeg fått litt dilla på havregrøt i stekeovnen. Det blir skikkelig kraftkost.

Visste du forresten at havregrøt ikke var særlig vanlig i Norge før etter krigen? 2. verdenskrig, faktisk. Jeg har forestilt meg at havregrøten tok over for vassgrauten for flere hundre år siden, men den gang ei. Det var først rundt 1945 at vi her til lands fikk øynene opp for havregrøten, i jakten på næringsrik mat som var billig. Og billig er det fortsatt. Denne oppskriften er på en enkel måte en liten luksusvariant av havregrynsgrøt.

(1 porsjon)

Du trenger:

1 stk. eple

1⁄2 dl hasselnøtter

1 dl havregryn

1⁄2 ts bakepulver

1⁄2 ts malt kanel

1⁄4 ts vaniljesukker

1 dl vann

1 stk. egg

1⁄2 ts rapsolje

1 ts flytende honning

1 dl friske blåbær

Slik gjør du:

1. Sett stekeovnen på 175 grader.

2. Riv eplet på et rivjern. Hakk nøtter.

3. Bland sammen det tørre i en bolle.

4. Tilsett revet eple, vann og egg. Bland godt sammen.

5. Smør en ildfast porsjonsskål med rapsolje. Ha i blandingen. Stek midt i stekeovnen i 20 minutter.

6. Ringle over honning. Pynt med blåbær og nyt!

LES OGSÅ: Jeg kaller det frokostlykke

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.