- Vi er svært betenkte på å opprettholde undervisning i deler av skolen samtidig som andre deler av bygningsmassen rives og en ny klasseromsfløy bygges, skriver elevrådet og foreldrearbeidsutvalget i et felles brev til prosjektlederen i Eidsvoll kommune.

SIKKERHETSRISIKO

- Vi mener det er en sikkerhetsrisiko å skulle gjennomføre undervisning på en byggeplass hvor det skal rives på to sider av eksisterende skolebygg, sies det i brevet.

- Det blir for få rømningsveger, bråk, ferdsel av store lastebiler og liten plass til elevene. Med skolens inneklima må elevene få komme ut i frisk luft i pausene, påpeker elevrådsleder Tobias L. Smedsrud og FAU-leder Christine M. Salvesen overfor Eidsvoll Ullensaker Blad.

- Det vil knapt være utearealer igjen for elevene dersom man river både paviljongen og formingsbygget, sier de.

FOR FÅ RØMNINGSVEGER

Brevskriverne påpeker også redusering av antallet rømningsveger.

- Det som i dag er skolens hovedinngang, vil mest sannsynlig ligge innenfor byggeområdet. Også inngangen i nord samt inngangen mot paviljongen vil bli stengt. Det gjør at bygget kun kan nås via inngangen i sør og inngangen ved kantina i nord. Dette vil i praksis utgjøre rømningsveger for elevene i tilfelle brann. Vi mener det er uforsvarlig å skulle evakuere anslagsvis 200 elever gjennom to utganger i en krisesituasjon, skriver foreldre- og elevrepresentanten.

MÅ BLI BRAKKER

Alle er innforstått med at noen klasser må få undervisningen i brakker når byggingen settes i gang. Brevskriverne håper at alle elevene får slik plass.

- Vi ønsker ikke å splitte elevmassen mellom en brakkeskole og en vanlig skole. Dersom det blir stor avstand mellom brakkene og skolebygget, ser vi heller ikke hvordan lærerne skal kunne klare å nå fra undervisningsrom til undervisningsrom i løpet av friminuttene, uttaler FAU og elevrådet.

TOMTEPROBLEM

Med riving og nybygging samtid kan det bli lite plass igjen til brakker.

- Jeg ser ikke for meg hvor brakkene kan bygges, sier FAU-leder Christine M. Salvesen.

- Kanskje må de settes opp utenfor nåværende skoleområde, sier hun.

MÅ HA BRAKKER

- Det vil bli behov for brakker, men vi må se på hvor mange vi trenger, svarer prosjektleder Steinar Reinsberg i Eidsvoll kommune.

- Det er ikke avsatt penger i budsjettet til en ny, midlertidig skole, påpeker han, og legger til:

- Uansett skal vi sørge for et trygt skolemiljø og at elevene får forsvarlig undervisning.

LES OGSÅ: Skolen bygges for vekst.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.