I utredningen som ligger til grunn for vedtaket heter det blant annet: «Det anbefales å etablere et interkommunalt selskap som får ansvar for produksjon av vann- og avløpstjenestene med alle oppgaver som hører til dette. Intensjon med samarbeidet er å etablere et felles gebyrområde på sikt. Dagens ulikheter mellom kommunene mht. oppbygde selvkostfond, vil også kreve en overgangsperiode før felles gebyrgrunnlag kan gjennomføres».

– Formannskapet i Ullensaker kommune går inn for en vertskommunemodell i denne saken. Det kan vi ikke gå inn for. Ved kjøp av tjenester i et vertskommunesamarbeid vil ikke vi få innsyn eller styring i saken. Vi skal ha et møte med Ullensaker kommune onsdag, og håper da å få avklart om vi kommer videre. Skulle prosjektet bli gravlagt må vi finne egne løsninger, sier Thue.

Han peker da på muligheten til å opprettholde Bjertnessjøen som vannkilde for Nannestad, eventuelt i samarbeid med private vannforsyningsanlegg i bygda.

– Hvis det går denne vegen må vi se på flere løsninger, sier Thue.

Torsdag skal saken behandles av kommunestyret i Nannestad.

– Jeg tror at det blir et unisont kommunestyre som støtter vedtaket gjort i formannskapet, sier Thue.

LES OGSÅ: Råholt bad sliter med vannkvaliteten

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.