– Ideen om å få til noe kulturelt kom da kommunen strammet inn på kulturbevilgningene. Man kan si at jeg bygger videre på den gode tradisjonen som Jens R Christiansen startet, sier Sandholt.

KJENT KLOKKENIST

Han er sjøl utøvende musiker, og er best kjent som klokkenist der han har hatt konserter over hele Europa og i USA.

I dag spiller han klokkespill i Bærum rådhus hver lørdag.

Han er dessuten engasjert som pianist ved arrangementer i Oslo rådhus, og som kantor i St. Olav domkirke i Oslo.

Sandholt er også dirigent for domkoret i St. Olav kirke og for Romerike Vokalensemble.

Under arrangementene i Kafé Henrik i Sundet bidrar han gjerne med pianoakkompagnement eller leder allsangen.

DRIVKRAFT

Vegar Sandholt er drivkraften bak kulturarrangementene, men han samarbeider med Eidsvoll sentrumsforening, Eidsvoll bibliotek, kulturskolen og Kafé Henrik.

Arrangementene har enten billig inngangsbillett eller er gratis. Sandholt får en visst støtte fra Eidsvoll kommune, Thor Solberg minnefond, butikken Blomsterverden og Reklame-huset.

– Men egentlig er det lommeboka mi det står på. Jeg er blitt fortalt at jeg kunne høyne billettprisen noe, men det er mange eldre som stiller opp hver lørdag, og for dem betyr det en merkbar sum i måneden, sier han.

stappende fullt

Vårprogrammet for kulturkafeen i år startet sist lørdag med foredrag om den andre verdenskrig av Vidar Engen. Da kom om lag 60 tilhørere.

– Besøket varierer, men ligger gjerne på mellom 40 og 100. Når det er 100, er det stappende fullt, forteller Sandholt.

VARIERT PROGRAM

Kommende lørdag blir det blant annet kjente sanger fra musikaler når sopranen Helene Haarr, med Vegar Sandholt ved pianoet, inviterer til konsert «From Broadway to Eidsvoll».

Så går det slag i slag hver lørdag, bortsett fra påskeaften, fram til og med 12. mai.

Kulturskolen bidrar med fire konserter. Det blir to lørdager med allsang fra Mads Bergs kjente skolesangbok. Eidsvoll storband inviterer til jazzkonsert 3. mars, og ellers blir det familie- og barneteater, nok en jazzkonsert, familiekonsert, cellokonsert, kristen sang og kåseri der Simen Almås forteller om hvordan han takler livets utfordringer etter å ha opplevd både brannskader og terroren på Utøya.

Dette er Vegar Sandholt

Alder: 50 år.
Bosatt: I Eidsvoll.
Utdannelse: Cand musicae fra Norges musikkhøgskole 1997, klokkenist fra Den skandinaviske klokkenistskolen i Danmark 2005.
Jobb: Kantor i St. Olavs domkirke i Oslo. Dirigent for St. Olav domkor og Romerike vokalensemble. Selvstendig artist.
Engasjement: Startet og driver Kulturkafé Henrik i Eidsvoll.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.