– Stopp! Her er det helt fullt og ikke flere plasser igjen. Du må snu, roper parkeringsvakten ved innkjøringen til Eidsvoll Handelspark.

Klokka har akkurat passert åtte fredag morgen. Det er biler og kø i alle retninger. De har parkert på jorder og grøftekanter, og køen på hovedveien står stille helt bort til Hammerås. Mellom norske flagg og paller med varer snirkler køen av kunder seg utover parkeringsplassen foran Jem & fix som akkurat har åpnet dørene.

LES OGSÅ: Konkurransen blir nå tøffere og tøffere

– Mer enn forventa

Foran inngangen står butikksjef Ann-Christin Eckhoff utstasjonert som dørvakt og velkomstkomité. Hun slipper bare inn små puljer av gangen for å unngå komplett kaos.

– Se, så mye folk. Dette er veldig artig, sier hun og peker mot køen som venter i solsteiken.

Det er bare minutter siden hun åpnet dørene.

– Dette er mer enn forventa, men det tyder på at dette er et tilbud folk vil ha og har savnet, sier Eckhoff.

I samme øyeblikk kommer en delegasjon med dresskledde, danse butikksjefer fra Jem & fix-kjeden.

– Gratulerer med flott butikk. Dette blir suksess, sier de til den ferske butikksjefen i forbifarten.

Den nyåpnede butikken på Myhrer måler 1200 kvadratmeter og har like mye plass ute.

Kuppjegere

Både inne og ute myldrer det av svette og stressede kunder med overlessede handlevogner.

– Litt kø og kaos må man regne med – men det var det verdt, sier Hergjivane Peci som bor på Dal i Eidsvoll.

Foran seg har hun en overlesset tralle hun dytter i retning bilen.

– Jeg har kjøpt et par trampoliner, et basseng, høytrykksspyler, trillebår og denne her. Det vet jeg ikke helt hva er til – men den var så billig, så jeg tok den med, sier Peci og vifter med en rull med lastestropper.

Strålende handelspark-sjef

Mellom tilhengere, køer og kaffetørste kunder står mannen bak Eidsvoll handelspark, Lars Kjell Tomren, smilende og en smule stresset.

– Jeg hadde ikke regnet med at det skulle komme så mye folk. Det har stått folk i kø her siden før klokka sju, sier Tomren.

– Er det litt for mye av det gode?

– Nei da, litt kaos er bare gøy og hører med på en dag som denne. Køen er bevis på at dette er en butikk folk setter pris på å ha fått til bygda, sier Tomren før han iler videre for å få ryddet opp i trafikkorken.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.