Hjemme hos Yulema Garcia, Tommy Borgelin Bredesen og familien på Kløfta står det terter med forskjellige smaker og panna cotta. Fristelser som er et bilde på gründerparets nysatsing. Sammen har de akkurat startet Bite Size Desserts, og nå håper de enkeltpersonforetaket vil slå an.

– Det skal være hjemmelagd. Vi er svært opptatte av det. Alt er lagd fra bunnen av. Det skal være ekte smaker, og så vil jeg gjerne sette mitt eget preg på det. Det gjør jeg uansett om det er desserter, småkaker eller min egen omelett, smiler Yulema Garcia.

Ny nettside er opprettet, de første skjemaene er sendt til Mattilsynet og de første bestillingene har allerede tikket inn. Begge har fulle jobber til daglig.

SLIK LAGER DU: Pannekaker med epler

– En fin bigeskjeft

Yulema som tannhelsesekretær på Jessheim Tannklinikk. Tommy som gründer av selskaper som Awesome Stuff og PC Fixit.

– Drømmen er at nysatsingen skal slå så godt an at dette er noe vi skal kunne leve av i framtida. Men inntil videre beholder vi jobbene våre og ser hvordan det går, sier Tommy.

Yulema står for matlaging, mens Tommy bistår med nettsidedrift og bestillingsmottak.

– Også er jeg prøvekanin. Det er blitt noen smaksrunder på kjøkkenet, smiler han.

De lager posjonskaker og hjemmedesignede desserter – derav navnet Bite Size Desserts. Brylluper, bursdager og familietreff satser de seg inn mot.

– Folk bruker så mye penger og bestiller gjerne fire-fem kaker når de skal ha et stort arrangement. Gjestene skjærer stykker selv, og man ender ofte opp med å kaste halvparten. Derfor fikk jeg ideen om dette konseptet. Det er allerede svært populært i USA, England, Australia og Singapore. Får du 50 gjester kan du for eksempel bestille like mange posjoner av terter og Panna cotta. Da kan gjestene smake på mindre posjoner av litt forskjellig, og det blir ikke så mye overflødig.

MESTERKAKEBAKER: Har snart laget 200 bløtkaker

Populært i andre land

For cubanske Yulema er nysatsingen egentlig bare en videreføring av hennes interessefelt. Hun har alltid vært kreativ. Som liten fikk hun modelleire av mora og lagde ofte prinsesser, prinser – og terter.

– Hygiene er førsteprioritet. Også er vi svært opptatte av særpreg. Jeg noterer med blyant og papir. Helt til det har nådd en perfekt smak og konsistens, sier hun.

– Vi kutter alltid ned så mye som mulig på sukkeret. Det blir mindre fetende, og blir det for søtt, blir du også kvalm. Det skal være godt, men samtidig så sunt som mulig. smiler Yulema Garcia.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.