I EUB 9. juli hadde varaordfører i Ullensaker Williy Kvilten (H) et innlegg på trykk om opposisjonspartiene sin økonomiske politikk. Kvilten forsøkte i innlegget å legge igjen en målrettet undertone om at det blir eiendomsskatt på boliger om de rødgrønne får flertall i Ullensaker etter valget 9. september.

La meg gjøre det krystallklart: Det blir IKKE eiendomsskatt på boliger om det blir rødgrønt flertall i Ullensaker. Det garanterer undertegnende og Ullensaker Arbeiderparti. Arbeiderpartiet har i likhet med Senterpartiet programfestet at dette ikke skal innføres, og dette er et valgløfte som Arbeiderpartiet ikke viker en tomme på.

Vi har gjentatte ganger vært tydelig på dette i debatter mot høyresiden, både i leserinnlegg og i sosiale medier. At Willy Kvilten nå fortsetter å spre feilaktigheter er et tydelig signal om innholdet i valgkampstrategien til Høyre og Frp: De skal påstå at deres politiske motstandere skal gjøre noe de selv garanterer at de ikke skal gjøre. Det er ikke en god debattstil, det er bevisst villeding av velgerne og det er avslørt. Det kan slutte nå.

Det er også ganske så frimodig av Kvilten å forsøke å belære Arbeiderpartiet om ansvarlig økonomiske politikk, all den tid Høyre og Frp har ført Ullensaker inn i en svært krevende økonomisk situasjon. Ullensaker har ifølge Agenda Kaupang «svake finanser, stor lånegjeld og lite oppsparte midler» og må de neste tre årene kutte 240 millioner for å ikke havne under statlig økonomisk kontroll. Kommunebarometeret, som er en objektiv og faglig vurdering av kommunene, rangerer i 2019 Ullensakers økonomi på plass 405 av 422 kommuner i Norge.

Etter 20 år med Høyre og Frp-styre er Ullensaker plasser på nedre halvdel av Norges 422 kommuner på kvalitet og innhold i de viktigste velferdsoppgavene: Barnehage (384), skole (276), eldreomsorg (230) og helse (389). I en situasjon hvor velferdstjenestene til innbyggerne allerede er under hardt press og rangerer dårlig målt mot andre kommuner, så må altså Høyre og Frp kutte 240 millioner. Det er alvorlig for våre barn i skolen, syke i helsetjenestene og eldre i pleie og omsorgen.

Arbeiderpartiet har en annen økonomisk plan, vil få orden på økonomien ved å innføre en næringsskatt, kutte i Norges høyeste lønninger til politikere og kutte i bruken av dyre konsulenter. Næringsskatten vil bli etter modell fra Skedsmo og Lørenskog. Skatten vil gi inntekter på minst 80 millioner årlig. De største næringsaktørene vil bidra mye, mens de små vil bidra lite. De som tjener store penger på veksten i kommunen, vil bidra til at innbyggerne får bedre velferd. Arbeiderpartiet mener vi må styrke velferden, ikke kutte i den.

Ullensaker Ap vil få orden på økonomien, ansette flere lærere og helsesykepleiere og bygge nye sykehjemsplasser. Vi har mer penger til det som betyr noe. Arbeiderpartiet er det ansvarlige alternativet for Ullensaker.

Valget 9. september blir et tydelig retningsvalg for Ullensaker. Arbeiderpartiet håper vi kan få en valgkamp hvor partiene opptrer redelig og uten å komme med feilaktige påstander om politiske motstandere.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.