Vervet som nummer to i Norge etter Kongen er ledig etter at Olemic Thommessen trakk seg torsdag.

Etter det NRK erfarer er det i realiteten tre personer som i Høyre vurderes som aktuelle for det ledige vervet som stortingspresident. Det er Tone Trøen fra Eidsvoll i tillegg til Trond Helleland og Svein Harberg.

Tone kom inn på Stortinget i 2013, ble nylig parlamentarisk nestleder og er leder av familie- og kulturkomiteen på Stortinget.

LES OGSÅ: Tone valgt til nytt toppverv

Kvinnelig favoritt

– Hvis man vil ha en kvinnelig stortingspresident, er Tone det opplagte valget. Hun ville vært et trygt valg, og en stødig president, sier en kilde i stortingsgruppen til NRK.

Om Trond Helleland, som i dag er sjef for Høyres stortingsgruppe, velges til presidentvervet - trekkes Trøen frem som favoritt til å overta dette ledervervet.

LES OGSÅ: Nominer kvinnene på topplasseringer

Tone Trøen skriver i en sms til EUB at hun ikke ønsker å kommentere denne saken nå.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.