• SENTRALT: Nyvegen 8 ligger rett ved Rema 1000 på Råholt.

Det gamle huset fra 1939 ligger et steinkast unna Eidsvoll Verk stasjon og Rema 1000, og måler 211 kvadratmeter. Det er modernisert på 1990-tallet og videre renovert i 2000. Nå selges det med direkte tanke på eiendomsutviklere.

– Eiendommen tenkes primært solgt til utbyggere, sier Geir Ole Gjerdingen i Eiendomsmegler 1.

STORT SPRIK

Nyvegen 8 er en av de aller mest sentrale eiendommene på Råholt med tanke på jernbanestasjonen og resten av sentrumsområdet, og dermed et populært objekt. Før eierne kom til Gjerdingen hadde de snakket med flere meglere.

– Eierne har blitt forestilt alt fra 15 til 25 millioner kroner. Det er et stort sprik, og jeg la meg på 17 som jeg mener er en realistisk pris for eiendommen. Flere utbyggere har dessuten henvendt seg direkte til dem med tanke på å få kjøpt den. Dette er virkelig midt i smørøyet, sier Gjerdingen.

– Det er ingen tvil om at eiendommen blir bygd ut?

– Nei, ingen kjøper en slik eiendom for å pusse opp huset og bo der selv. Jeg konfererte med vår prosjektavdeling før vi satte en pris, med tanke på hva andre sentrumsnære eiendommer er solgt for. Sammen med eier landet vi på 17 millioner kroner, påpeker han.

LEILIGHETER

– Hva slags boliger blir bygd der?

– Det er selvsagt opp til utvikleren, men det blir nok ganske sikkert leiligheter ala de som er bygd på Grindatunet. Det betyr opp i høyden og med parkeringsplasser i kjeller. Men før de kommer så langt må de selvsagt sette seg inn i kommunens fortettingsplan som utarbeides nå. Den skal blant annet ta stilling til om det blir tre eller fem etasjer på Råholt i framtiden, sier Gjerdingen.

Han har ingen formening om hvor mange leiligheter som blir bygd i Nyvegen til slutt, men sier at antallet naturligvis øker i takt med flere etasjer som blir tillatt.

– Interessentene må uansett bruke kalkulatoren for å finne ut hva de kan få til der. Det er ingen tvil om at en kommuneplan som tillater fem etasjer kontra tre gjør det lettere for dem, sier han.

SAMME KVELD

– Har du fått noen henvendelser ennå?

– Ja! Jeg la ut annonsen tirsdag kveld, og like etterpå kom det inn tekstmeldinger og noen begynte å laste ned salgsoppgaven. Det er helt klart en interesse i markedet for denne eiendommen.

– Hva tror du salgssummen blir, om du skal spå?

– Det tør jeg ikke. Men jeg kan si at jeg har solgt flere leiligheter i området, også til Oslo-folk. De sier at med togtilbudet her og avstanden til Oslo, er dette som å bo midt i byen. Området er populært å bosette seg i, sier Gjerdingen.

LES OGSÅ: Ofrer sjøutsikten i Hurdal for kortere vei til verden

Fakta Nyvegen 8

  • Prisantydning 17 millioner kroner
  • Bygd i 1939
  • Tomt på 3,4 mål
  • Primærrom 147 m²
  • Bruksareal 211 m²
  • Soverom 4
  • Grunnflate 233 m²

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.