• BADESTAMPER. I dag har Renate og Carl-Jerker Wikstrøm ei badstu og to badestamper for utleie.
  • FRAMTID. Renate og Carl-Jerker Wikstrøm fra Åsgreina satser på utleie av badstu og badestamper.

Renate og Carl-Jerker Wikstrøm fra Åsgreina har startet firmaet Hyggeutleie AS. De leier ut badstu og badestamp på hjul.

– Ideen fikk jeg helt tilbake i 2002. Så begynte jeg å tegne en mobil badestamp. Det har så i noen år vært andre ting som har vært prioritert, men i 2015 registrerte vi firmaet og i fjor kom vi i gang, sier Carl-Jerker Wikstrøm.

Han forteller at det har vært en lang prosess med å konstruere, utvikle systemene og ikke minst å få godkjent tilhengerne med fastmontert badstu og badestamp hos Statens vegvesen.

– Dette var noe de ikke hadde vært borti før. Det ble derfor en lang prosess. Men det har vært morsomt å jobbe helt fra idé til man er i gang, sier Carl-Jerker.

Han forteller at de har lagt vekt på at det de leier ut skal se pent og ordentlig ut.

– Og så måtte det jo være både lovlig og trygt å ferdes i trafikken med en tilhenger fra oss. Vi ville det skulle stå badestamp og badstu i vognkortet, sier Renate Wikstrøm.

UNIKT

Carl-Jerker forteller at det dette konseptet ikke er veldig utbredt i Norge.

– Jeg tror vi er én av få, kanskje den eneste i Norge, som har fått godkjent en badstu og en tilhenger som én enhet, sier han.

Badstua har en vekt på 1500 kilo. Badestampene, som de har i to størrelser, veier 640 og 620 kilo.

Både badstu og badestamper kan fyres opp med ved.

– Det betyr at man kan ta dem med hvor som helst. Til badestampene følger det med ei bensindrevet vannpumpe så man enkelt kan fylle opp med vann, sier Carl-Jerker.

Den minste av badestampene er på 1200 liter, den største kan fylles med 2000 liter.

– I den minste er det plass til seks til åtte personer, i den store åtte til ti personer, sier han.

I badstua er det plass til om lag seks personer.

BURSDAGER OG FESTLIG LAG

Han mener enhetene passer godt til for eksempel bursdager, utdrikningslag og jubileer.

– Og så er det jo perfekt å ha noe sånt utenfor hytta i påsken. Og man er jo heller ikke avhengig av strøm. Alt kan fyres opp med ved. Det blir derfor veldig fleksibelt, sier Wikstrøm.

Renate synes det er fint å kunne tilby noe som folk kan stresse ned med.

– Mange lever svært aktive liv, og å sette seg ned i en badestamp med varmt vann og sitte og se på stjernehimmelen er avslappende. Da kan man stresse ned og nyte. Man må prøve for å finne ut hvor fint dette er, sier hun.

Firmaet har egen nettside og Facebook-side, og er også på Instagram.

– Vi prøver å nå potensielle kunder på mange kanaler. Vi jobber også med eventbyråer og lokale hoteller for å se på et mulig samarbeid, sier Carl-Jerker.

LES OGSÅ: Temperaturen i badstua kom opp imellom 80 og 100 grader

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.