På Barnas dag hos Ullensaker museum søndag 16. september vil det være aktiviteter for store og små både ute og inne.

Arrangementet er en del av Kulturminnedagene. Temaet for årets kulturminnedager er Typisk norsk – ikke bare norsk.

– Tematikken vil være med på å sette søkelyset på hva som definerer den norske kulturarven. Hva er norsk og hvordan har lokalsamfunnet påvirket og blitt påvirket i møte med verden, mellom folk og andre kulturer, sier Åse Mørk, formidler i MiA – Museene i Akershus og stedsansvarlig for Ullensaker museum.

På programmet står lek med gammeldagse leker, tradisjonsmat- og musikk, åpning av ny aktivitetsløype, koke suppe på spiker, møt Kjerringa med staven, klapp sau, ender, høner og kaniner, ri på hest, eventyrlig og sangstund med sanger av Margrethe Munthe.

– I vår temporære utstilling, Romeriksbunaden – Damask og franske knuter, får publikum se den første Romeriksbunaden som ble laget og de som vil kan få prøve seg på ulike sømtyper, knipling, nupereller, hosebåndfletting og strømpestikking. I tillegg har vi fem andre faste utstillinger, forteller Mørk.

Arrangementet lages i samarbeid med lag og foreninger i Ullensaker kommune, og man møter blant andre Ullensaker Historielag, Ullensaker Husflidslag, Foreningen Norden og Bygdekvinnelaget.

– Vi håper på mange besøkende og god stemning. Vi gleder oss spesielt til å åpne ny aktivitetsløype og å få Tove Rognstads terapidyr på besøk, sier Mørk.

Det blir også salg av svele, kaffe, is, pølser, vafler med mer.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.