– Dette er midt i smørøyet for vår bransje. Alle kommunene rundt er jo landbrukskommuner, sier Hans Arne Thorshaug, avdelingsleder på Dal.

Han ser også andre markeder som anleggsbransjen som interessant.

– Det er stor byggeaktivitet i området, sier han.

I høst ble Lena Maskin forhandler av CLAAS maskiner og utstyr. Samtidig kuttet de ut McCormick og JCB. Bedriften vil imidlertid fortsette med service for disse merkene.

– I tillegg til salg av maskiner, utstyr og redskap satser vi på ettermarkedet, sier Thorshaug.

MÅL OM 100 MILLIONER KRONER

Maskinfirmaet har nå åtte avdelinger totalt. Det er seks ansatte på avdelingen på Dal.

– Vi har som mål å nå en omsetning på 100 millioner kroner innen tre år, sier John Henrik Stadtler, daglig leder hos Lena Maskin AS.

Han forteller at CLAAS er et godt innarbeidet merke i distriktet. Akershus Traktor var forhandleren som tidligere solgte dette merket i området.

– De har gjort en god jobb, og har solgt mye, sier Stadtler.

Han forteller at Lena Maskin har vært forhandler av McCormick siden 1963.

– Imidlertid er dette en liten aktør internasjonalt, sier Stadtler.

ETT MERKE

Thorshaug ser CLAAS-produktene som veldig spennende.

– Vi får da bare ett merke å forholde oss til for både på traktorer, treskere, rundballepresser og annet høsteutstyr. Det er en stor fordel. Vi gleder oss til å jobbe videre med dette, sier Thorshaug.

Det har vært hektisk opp mot åpningen 31. mars.

– Vi har pusset opp og innredet til både et stort fint verksted og delelager. Vi har et autorisert CLAAS-verksted, sier Thorshaug.

Importøren av CLAAS, Norwegian Agro Machinery AS, holder til på Gardermoen. I tillegg samarbeider bedriften med Lemken, Bogballe, Mulitiva, Kivi-Pekka og Maschio.

40 PROSENT MARKEDSANDEL

Stadtler opplyser at CLAAS har 40 prosent markedsandel på treskere og 20 prosent på grasutstyr.

– Vi har som mål å klare ti prosent på traktorer. Det har tidligere ligget på mellom tre og en halv og fire prosent. De to første månedene i år klarte vi litt over sju prosent markedsandel, så vi er på rett veg, sier han.

I september i fjor ble Lena Maskin AS kjøpt opp av Danish Agro.

– Satsingen i Akershus kommer som en følge av dette. I slutten av april åpnes ytterligere en avdeling, på Hønefoss, sier Stadtler.

Han forteller at de foreløpig tar sikte på å være lokalisert på Dal i en treårsperiode.

– Vi er på utkikk etter lokaler lenger sør i fylket, sier han.

LES OGSÅ: Bilbyen omsetter for over to milliarder kroner: Størst omsetning har et traktorfirma

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.