LHLs generalsekretær Frode Jahren forteller til EUB at de har fått konsesjon for helikopterlandingsplass ved det nye sykehuset.

– Helikopterbasen vil fortsatt ligge på Ahus, men vi vil ha en landingsplass. Den vil ligge ved behandlingsbygget – ut mot rundkjøringen, sier Jahren.

LHL søkte Luftfartstilsynet om konsesjon for å anlegge, drive og inneha Jessheim Helikopterplass LHL 24. juni i fjor. Det nye sykehuset skal ha hovedfokus på hjerte- og lungesykdommer, med en samlokalisering av de eksisterende LHL-klinikkene i Feiring og Hakadal. Dermed er det naturlig at de ønsker helikopterlandingsplass for pasienter som bringes til eller fra sykehuset.

Landingsplassen vil dimensjoneres for normal luftambulanse. Den er tiltenkt brukt hele året døgnet rundt. Det er estimert cirka seks flybevegelser per uke, begrenset til 300 per år.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.