Det ligger få minutter fra bykjernen og kunne vært en fristende badeidyll. Men det er blodigler, planter og siv som trives best i Ljøgodttjernet.

På kommunens nettside listes Ljøgodttjernet opp som én av seks badeplasser. «I Ullensaker er det flere muligheter for å bade om sommeren. Ljøgodttjernet ligger ved Raknehaugen, Nordens største gravhaug. Tjernet er forholdsvis lite, med noe sandstrand og benker/sitteplasser. Det er en badeplass i sørenden av vannet, nærmest vegen. Parkering ved Hovin skole».

LES OGSÅ: Skarv i Ljøgodttjernet

IKKE FLOTT MER

På kommunens Facebook-side reklameres det med info om noen av de flotte badeplassene som finnes. Men langt fra alle - deriblant Frp-gruppeleder Ståle Lien Hansen og Tone Hassel - er enige i at Ljøgodttjernet er en flott badeplass.

- Bør virkelig utbedres

- Før var det fullt av barn, ungdom og voksne her. Det var benker vi kunne sitte på, og sandstrand hele veien rundt i enden her. Det var også flytebrygge å stupe fra. Den har nå sklidd helt over i motsatt ende, og sandstranda er erstattet av planter og siv. Det er i ferd med å gro igjen her, og hvem kan tenke seg å bade i et vann fullt av blodigler som bare venter på at noen skal komme uti. Nei, her må noe gjøres, sier Lien Hansen.

Han mener tjernet - i beste fall - er egnet til å bade hunden.

- Men det er ikke noe særlig for dem heller. Sand er blitt en stor plass med mange barn og unge, og Ljøgodttjernet ligger få minutter fra bykjernen på Jessheim. Dette bør virkelig utbedres, poengterer Lien Hansen.

- Nå har Raknehaugens Venner brukt masse tid og penger på å sette i stand Raknehaugen. Dessverre har kommunen utelatt sin forpliktelse med å holde Ljøgodttjernet i orden, sier han.

Velger Nordbytjernet

- Dette er ikke akkurat et yndet sted å ta med barna, nei. Det blir heller til at vi velger Nordbytjernet, sier Tone Hassel. I forbindelse med budsjettarbeidet la det politiske miljøet i Ullensaker inn et ønske om en sak på Ljøgodttjernet for å få belyst hva som kan og bør gjøres for å utbedre badeplassen, og få et kostnadsoverslag. Dette har de foreløpig ikke fått. Kommunaldirektør Erlend Eggum sier kommunen ikke har hatt midler til å følge opp badevannet tilfredsstillende.

- Alt dreier seg om budsjetter og bevilgninger. Vi er kjent med at det er bedt om en sak fra det politiske miljøet for å se nærmere på Ljøgodttjernet. Dette blir en diskusjon i forbindelse med budsjettarbeidet i høst, sier Eggum. Han sier kommunen har planlagt etterfylling av sand og andre enkeltarbeider i august.

- Et større løft vil først kunne komme neste år, men det krever en budsjettmessig bevilgning.

LES OGSÅ: Ber foreldre og voksne passe ekstra godt på i sommer

Badeplasser i Ullensaker

I tillegg til Ljøgodttjernet ved Raknehaugen, er det flere bademuligheter i Ullensaker.

Nordbytjernet er den mest populære badeplassen, tilrettelagt med brygger, toaletter og store arealer velegnet for soling. Tjernet er en naturperle som trekker mange mennesker på fine sommerdager. Innfallsporten og gangveg er egnet for rullestol og barnevogn.

Hersjøen har vært et populært badevann. Der er det også et rikt fugle- og dyreliv med blant annet ande- og vadefugler. Det er parkeringsmuligheter i nordenden ved Risebru, ved Mogreina skole og ved den tidligere campingplassen.

Aurtjern er en del av Aursmoen landskapsvernområder vest for Sessvoll.

Stordammen på Borgen er et friområde med attraktiv badeplass. Følg tursti fra parkering ved Borgen skole.

Hvamsætertjern beliggende sørøst i Ullensaker i Holtmarka. Hvamsætertjern blir i sommerhalvåret brukt til bading og fisking.

Kilde: Ullensaker kommune

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.