Snart vil det også bli mulig å kjøpe mat i førsteetasje.

- Vi bygger ut. Sauene er flyttet ut av stallen, og nede skal det gjøres om til et godt, gammeldags «Landhandleri», med servering, bakervarer og enkle lunsjretter, sier innehaver May-Lis Ekstrøm Hoel til EUB.

Hun sier framtida for Loftet, med adresse Holsjordet 39 på Hoel Vestre i Eidsvoll, ser svært spennende ut.

- Mens andre legger ned, bygger vi ut. Jeg er kjempespent, og veldig nervøs for hvordan dette skal gå. Men jeg har troen, og stå-på-viljen svikter ikke, sier Ekstrøm Hoel.

Mandag holdt hun og gjengen på gårdsbutikken på med nedvasking, riving og maling i det nye butikklokalet.

LES OGSÅ: May-Lis har brukt seks år på å skape suksessen Loftet

Serveringslokale i 1. etasje

- Vi har alltid fått mange spørsmål om vi serverer mat. Til nå har vi ikke gjort det, men det skal vi begynne med nå. Vi lager serveringslokale ut av hele førsteetasje, der stallen var før. Og så blir det kjøkken der leiligheten til de ansatte har vært. Det blir åpning av alt dette 1. oktober, sier Ekstrøm Hoel.

Hittil har Loftet anbefalt alle som har kommet å spise mat andre steder i grunnlovsbygda. Snart får de altså et bredere tilbud selv.

- Vi har kunder fra hele Norge, og mange kommer også hit fra Sverige. Vi så etter hvert at det var mulig, ved hjelp av noen grep, å få til et serveringstilbud her også. Det blir ikke gratis, men vi skal få det til innenfor en økonomisk ramme vi kan leve med, smiler May-Lis.

Satsingen på Loftet fortsetter som før, og det vil bli en enkel trapp mellom de to planene i gårdsbutikken.

- Dialogen vil bli god mellom første- og andreetasje. Vi har bygd oss opp en god og solid kundegruppe. Det er det som nå gjør det mulig å ta disse grepene, sier Ekstrøm Hoel.

LES OGSÅ: Kåret til en av Norges fineste gårdsbutikker

Kan vinne pris

Parallelt med at arbeidene startet opp for fullt mandag, ble det kjent at Loftet er nominert til en ny pris. Den lokale gårdsbutikken kan bli «Årets Landlige Spire» i 2016. Navnet på de ti kandidatene ble offentliggjort, og nå er det mulig å stemme fram sin favoritt på nettsiden til bladet Lev Landlig, som, sammen med Landkreditt Bank, står bak prisutdelingen. De fem kandidatene som får flest stemmer, går videre i konkurransen. Det er en fagjury som tar den endelige avgjørelsen.

- Dette er en stor fjær i hatten for oss. Prisen er prestisjetung, og vi håper virkelig mange velger å stemme på oss. Dette gir oss skikkelig inspirasjon til videre satsing. Det er svært hyggelig å bli lagt merke til. Vi har allerede bygd opp en stor kundegruppe, og føler vi har fått et godt fotfeste innenfor vår bransje, sier May-Lis Ekstrøm Hoel.

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.