Det var få motforestillinger, og ingen stemte imot, da kommunestyret tirsdag vedtok både områdereguleringsplanen og utbyggingsavtalen for Lundsjordet.

Området skal bygges ut over 1.000 leiligheter samt næringsarealer. Fem villaeiendommer går med i utbyggingen.

Ordfører Einar Madsen (Ap) har tidligere uttalt at han ønsker at beboerne som mister hus og hjem skal få et anstendig oppgjør.

- Jeg er ikke imot utbyggingen, men innløsningen av eiendommene er helt unødvendig, uttalte John H. Retterås (EDB).

- Innbyggerne vil ikke bli boende, påpekte Terje Teslo (Sp).

Retterås beskrev også den framtidige bebyggelsen som «nærmest en ghetto».

Den uttalelsen fikk flere av representantene til å reagere.

- Dette skal være et nytt, flott utbyggingsområde, uttalte Torstein Owe (SV).

Men Edward Dawes (Ap) var ikke udelt enige i det.

- Jeg vil ha Eidsvoll som villaområde, sa han.

- Vi følger de nasjonale retningslinjene. Vi må få folk til å bo nær knutepunktene, påpekte Finn Terje Tønnessen (Frp).

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.