Nå forsvinner lysreguleringen i krysset Ringvegen/Trondheimsvegen i sentrum. Den erstattes med ei midlertidig rundkjøring mens arbeidet med den nye og permanente rundkjøringa gjøres. I tillegg skal det bygges nytt kommunalt vann- og avløpsnett for området, og en oppgradert parkerings- og snuplass ved Nordby skole. Arbeidet startet mandag og skal være ferdig i mai 2018.

Det er entreprenørselskapet Isachsen anlegg utfører jobben på vegne av Statens vegvesen og Ullensaker kommune.

BEDRE TRAFIKKFLYT

- Rundkjøringa bygges fordi den gir en mer effektiv trafikkflyt en et lyskryss, med tanke på utbyggingen i området. Både Bekkebakken og Bachegruppen som bygger Jessheim Park er med i dette prosjektet og dekker sin del av kostnadene, sier byggeleder Ole Kristian Krogh i Statens vegvesen.

Arbeidene går litt sør i Trondheimsvegen med nye sykkelfelt i kjørebanen og ny tosidig gang- og sykkelvei med rabatt med trær. Nordover går det forbi innkjøringen til Nordby skole med ny bred gang- og sykkelvei på vestsiden av Trondheimsvegen hvor den kobles på eksisterende gang- og sykkelvei.

Der blir busslommene oppgradert til universell standard, og de får leskur. Gangfeltkryssingen nord i Trondheimsvegen ved Nordby ungdomsskole får ny trafikkøy og forsterket belysning.

Ringvegen vestover til Karl Nordbecks veg får nye gang- og sykkelveier på begge sider og ny beplantning. Hele det nye anlegget får dessuten ny veibelysning.

- Hva med fotgjengere og syklister i byggeperioden, hvor skal de gjøre av seg?

- Det blir fullt mulig å bevege seg i området, men vi vil ikke ha myke trafikanter inn i selve krysset. Vi henviser til alternative gangveger for dem så lenge arbeidet pågår. Sikkerheten for alle parter er viktig, understreker han.

- GLEDER OSS

- Dette er bra for trafikksikkerheten og trafikkflyten i Jessheim sentrum. Endelig er prosjektet i gang og vi gleder oss veldig til det er ferdig, sier Solveig Schytz som er leder i Akershus Venstre og gruppeleder for Venstres gruppe i fylkestinget i Akershus.

Fylkeskommunen spytter inn 18,8 millioner kroner i prosjektet som totalt koster 53 millioner.

Også ordfører Tom Staahle er en glad mann om dagen.

- Denne rundkjøringen kompletterer hele det nye veisystemet fra Tverrvegen, og godt er det. Vi har ventet lenge på den, men har hatt en god dialog med Vegvesenet og de andre aktørene underveis. Nå er det ingen vei tilbake. Dette blir bra for byen vår, sier han.

Vegvesenet advarer trafikanter om endringer av kjøremønsteret og redusert framkommelighet i byggeperioden.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.