Det ble politikernes enstemmige anbefaling da formannskapet tirsdag kveld behandlet forslaget til kommunedelplan for Råholt. Unntaket er Mostue-eiendommen på østsida av vegen. Der går politikerne for åtte etasjer. Høyre ønsker også høyere maksgrense andre steder på østsida.

Formannskapet endret, som ventet, på rekkefølgebestemmelsene, og anbefaler nå at Bekkedal/Tyskerud skal kunne bygges ut samtidig med Lundsjordet og sentrumsområdet.

Politikerne ønsker også å øke parkeringsnormen til én bil per leilighet.

KRASS KRITIKK

Det som huskes best fra møtet er likevel ikke endringene, men kritikken som ble presentert. For selv om det var stor enighet om planen, kom det desto større kritikk av prosessen.

Frps gruppeleder Finn Terje Tønnessen åpnet med ei bredside mot kommuneadministrasjonen.

– Jeg har fått henvendelser fra fire forskjellige utbyggere. Alt går på at de ikke får kommunikasjon med rådhuset, sa han.

– De føler at de blir avvist. De kommer ikke på banen. Dette er mennesker som ønsker å satse millioner av kroner i kommunen. Hvis vi ikke har tid til å lytte til disse, er det noe fundamentalt galt.

– Vi er langt fra en ja-kommune. De utbyggerne jeg har snakket med, sier de ikke opplever det samme i andre kommuner, sa Tønnessen.

- Vi er heller ikke fornøyde, sa Svein Gustad-Sanner (H).

Han viste til at plandokumentet er på hele 400 sider.

- Har man tenkt noe om høringsmulighetene for dem som ikke setter seg ned for å lese 400 sider med dokumenter, spurte han.

- Vi har en konservativ holdning til hvordan vi møter investorer. Vi må gi rom for dialog og innspill, sa Helge T. Blindheim (H).

- Jeg synes ikke kritikken er berettiget. Administrasjonen har gjort det vi har bedt om, uttalte Gunn Elin Blakkisrud (Sp).

– VANSKELIG Å FORSTÅ

Rådmann Knut Haugestad tar sjelden i bruk store ord, men det var tydelig at han likte kraftsalva for Tønnessen heller dårlig.

– Jeg setter lite pris på generell kritikk. Jeg setter mer pris på konkrete tilbakemeldinger. Det er vanskelig å forstå denne ramsalte kritikken, sa han.

– Jeg skjønner ikke det innlegget jeg hørte. Det som er ja til noen, er jo nei til noen andre, påpekte Haugestad.

– Jeg følte at dette var en dom over en ferdig plan. Men dette er et utkast. Det skal behandles politisk før det skal ut til offentlig ettersyn.

– Her er det en balanse som skal fram i løpet av planprosessen. Dommen bør avventes, konkluderte rådmann Knut Haugestad.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.