Lørdag var endelig ventetiden over for 40 spente finalister. Da var det var tid for finale i fjorårets boligmessekonkurranse «Jakten på Otto». De 40 finalistene hadde alle deltatt i den landsomfattende messekonkurransen i en av de 20 byene Boligmessen besøkte i 2016.

– I hver messeby hadde to personer gått videre til finalen. Det var derfor en spent gjeng som var samlet på Boligmessen på Exporamasenteret lørdag, og etter en god lunsj var det tid for trekningen ledet av Sinnasnekker’n Otto Robsahm, sier kommunikasjonsansvarlig Majken Svorstøl i en pressemelding.

39 KRYSS

På scenen sto en konkurransetavle med 40 nummererte klosser. På baksiden av klossene var det 39 røde kryss, og én gullstjerne som markerte vinnerklossen. En etter en gikk deltakerne opp og prøve lykken ved at Otto Robsahm og hans medhjelper Jonas Olaussen trakk nummer fra en tombola.

– Og da den andre personen som fikk prøve lykken valgte seg ut kloss 24, ble det jubel i salen da Otto snudde klossen med stjernen. Den heldige vinneren var Marius Furuberg, rørleggeren fra Eidsvoll som var finalist etter å ha besøkt Boligmessen på Exporama i mars i fjor, påpeker hun.

LES OGSÅ: Får penger fra staten for å pusse opp 

Så vidt han rakk finalen

Furuberg har et nytt hus på Eidsvoll, skal gifte seg i august, og kan godt tenke seg å fikse uteplassen.

– Jeg har blant annet lagt en uteplatting jeg ikke er fornøyd med, så nå river jeg den, sier Furuberg.
Han er ekstra glad for at han vant, fordi han holdt på å gå glipp av hele finalen.

– Både jeg og min samboer var helt overbevist om at finalen var i morgen, så hadde ikke Boligmessen ringt og spurt etter meg, hadde jeg ikke fått sjansen, sier han lettere skjelven etter en hektisk formiddag.
På høyre hånd sitter en stor bandasje etter et nylig brudd i hånden, så det blir bra med litt oppussingshjelp.

– Jeg pleier å kalle meg sinnarørlegger’n, så det blir gøy når vi to skal møtes, ler han.

– Mye morsomt vi kan gjøre

Robsahm er glad på den ungen mannens vegne.

– Vi er fleksible, og det er mye vi kan gjøre for å fikse uteplassen og lage den koselig og brukervennlig. Og så kan vi kanskje ordne med smarte løsninger inne, tenker han høyt.
Men først må de sjekke huset.

– Så legger vi planer etter det, understreker Sinnasenekker Otto som starter jobben i august/september.

– Det er jo stas at det er så nærme, for da blir det lett å kjøre til og fra og få prosjektet i boks, avslutter en fornøyd Otto.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.