Hva brakte deg inn i politikken?
Engasjement for matproduksjon og jordvern. Nasjonal og lokal selvråderett.

Hvorfor Senterpartiet?
Jeg føler meg hjemme i Senterpartiet fordi jeg deler de grunnleggende verdiene. Jeg mener alle skal bli sett og hørt og jeg elsker prinsippet om at lokalsamfunnet, landet og verden skal overleveres til våre etterkommere i litt bedre stand enn da vi overtok. Også er det utrolig mange bra folk i Senterpartiet, som man fort blir glad i.  

Hvordan ser du på muligheten til å komme inn på Stortinget?
Muligheten er absolutt til stede nå, etter hva målingene kan røpe. Det hadde vært en stor ære og et utrolig ansvar å kunne representere mine sambygdinger og fylkesvenner på Stortinget.

Hvilken politisk sak er den aller viktigste for deg?
Sosial og geografisk utjevning, og et Norge med levende og trygge distrikt. Dette er mer et samfunnsmål enn en konkret sak, og må ligge som føring i de politiske beslutningene som tas i hver enkelt sak. 

Hva er du opptatt av nå?
Jeg har engasjert meg veldig i kollektivberedskap i det siste. Jeg mener alle skal ha mulighet til å komme seg dit de trenger, til enhver tid, uansett hvor de bor.

Hva betyr sommeren for deg?
Vanligvis forbinder jeg sommer med bading i Hurdalssjøen og sprading i sommerkjole. Turer i fjellet og skogen. Og sene lyse kvelder på verandaen med familien. Denne sommeren kommer nok til å dreie seg mye om valgkamp.

Hva og hvor er ditt optimale feriested?
Jeg skulle gjerne tatt en tur til Tromsø og opplevd midnattssola. Men det finnes ikke noe vakrere sted enn hjemgården min i Steinsgård, spesielt i sommermånedene. Det er her jeg slapper best av.

Sommerens ferieplaner?
Jeg skal til Rogaland i juli for å besøke venner og kollegaer, rusle på Jærstranda, besøke Prekestolen og Gladmatfestivalen i Stavanger. Det gleder jeg meg til.

Hva står helst på menyen i sommer?
Kjøtt fra egen gård, produsert av min far og bror, grillet til perfeksjon av min mor. Som om ikke det var nok er svigerinnen min en røver på godt tilbehør. Jeg lider nok ingen nød i sommer. 

Har du et spesielt sommerminne du vil dele med leserne?
I 2013 var jeg på Gålå og så Svein Sturla Hungnes` siste Peer Gynt-oppsetning. Det var en magisk forestilling som ble avsluttet med helt fantastisk fyrverkeri. Det var en utrolig opplevelse.

Hvor bader du helst?
I Hurdalssjøen.

Beste sommersang?
Sola skinner med Jokke og Valentinerne er en klassiker

Hva var din første sommerjobb?
Min første jobb, som jeg tiltrådte sommeren 2004, var på Kringler kurs- og konferansesenter, som servitør. Før det begrenset sommerjobbingen min seg til å hjelpe til med dyr og andre gjøremål på gården, men det vil jeg heller kalle «en god oppvekst» enn «sommerjobb».

Hvilken kjent person ville du helst vært strandet på en øde øy med?
Jan-Tore Sanner. Vi kunne sikkert bygget en fin barhytte sammen. Og om han var på en øde øy med meg kunne han jo ikke fortsatt med den tullete kommune- og regionreformen sin hjemme i Norge.

Sju kjappe

1. Leser: Aviser og mail

2. Blir flau av? At jeg har så rotete kontorpult

3. Liker å spise? Norskprodusert

4. Redd for? Rotter!

5. Er avhengig av? Kollegaene mine

6. God til å? Tulle og tøyse

7. Drømmer om? Evnen til å spare penger

Fakta

Navn: Martha Tærud

Alder: 28

Bosted: Stensgård, Nannestad

Familie: Selv er jeg singel, men har en stor familie jeg elsker å være sammen med

Er: Generalsekretær i Senterkvinnene og sekretær for Oslo og Akershus Senterparti

Interesser: Matlaging, pianospilling og løping.

Aktuell fordi: 2.-kandidat for Akershus Senterparti til høstens stortingsvalg

LES OGSÅ: – Bruk stemmeretten

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.