Bogstad er, til tross for sin unge alder, fulltidsbonde, leder i Akershus Bygdeungdomslag og kaptein på det lokale damelaget.

Nå hylles Marthe Bogstad for sine lederevner, sitt engasjement og stå-på-vilje. For det er langt mellom de 25 år gamle, kvinnelige norske bønder. Hun er ei dame utenom det vanlige, som mye heller tar i et tak for å utgjøre en forskjell, framfor å klage.

EGEN SJEF

- Det er utrolig givende å engasjere seg, ta ansvar og se resultater av det man gjør. I Akershus Bygdeungdomslag har jeg gleden av å jobbe med 850 venner som bidrar på dugnadsbasis for å skape liv og samhold, og på gården er jeg min egen sjef og ser resultater av egen innsats hver eneste dag, sier Bogstad, som mener det verste som finnes er tafatte folk.

- Folk har naturligvis forskjellige forutsetninger, men jeg tror oppriktig på at alle kan bidra til fellesskapet på sin måte. Det handler om å finne ut av hva man er god på, og gjøre det beste med det, sier hun.

PRISVINNER

Arbeidslivsprisen Helt sjef deles ut til en yrkesaktiv person under 30 år, for å løfte fram dyktig ungdom som viser innsatsvilje og engasjement utover det vanlige. 250 nominasjoner kom inn til årets pris, men juryen kåret til slutt Bogstad som vinner.

- Det er helt uvirkelig. Alle finalistene har gjort så mye bra, og var sterke på sine måter. Jeg er utrolig stolt over å ha vunnet prisen, og tar det som et stort kompliment og en oppfordring til å fortsette å ta ansvar og å skape resultater.

Juryen besto av Frode Kyvåg, Nils-Ingar Aadne, Thina Saltvedt, Asbjørn Riddervold, Line Folstad og Stian Seland.

Enstemmig

Blant finalistene var gründere, butikksjefer, avdelingsledere og konsulenter, men bonden trakk altså bonden det lengste strået. Juryleder Frode Kyvåg forklarer dette slik:

- Marthe er ikke bare tøff og med et enormt pågangsmot, hun har sunne verdier og handlingskraft, og bryr seg om norsk matproduksjon. Ikke minst er hun levende opptatt av å utgjøre en forskjell i nærmiljøet. Hun er et bevis på at det er plenty av initiativ og skaperlyst blant dagens unge, og en veldig verdig vinner av Helt sjef 2015, påpeker han.

LES OGSÅ: Gründer bygde sin egen millionbedrift

Stor entusiasme

Bak prisen står fag- og interesseorganisasjonen Lederne, og restaurantkjeden McDonald's, hvis administrerende direktør Lauren Cody Källén jubler for at prisen går til en matprodusent.

- Vi har jobbet tett med norsk landbruk i over 30 år, og vet hvor mye innsats og arbeid som kreves for å skape resultater. Det varmer å se det engasjementet Marthe utviser for matproduksjon, landbruket og minst sitt nærmiljø, og det er ingen tvil om at hun fortjener prisen, sier hun.

Forbundsleder Jan Olav Brekke er enig, og mener Marthe viser godt lederskap på alle måter.

- Hun er sin egen sjef, investerer stort i sin arbeidsplass og viser at hun tør å tenke nytt. I bygdeungdomslaget taler hun smedlemmenes sak og har deres tillit. Som kaptein på fotballaget Borgen IL er hun sentral for å skape entusiasme og lagfølelse. Lederegenskapene skinner igjennom i alt Marthe gjør, sier Brekke.

Vinneren av Helt sjef får en reise til 20.000 kroner og en egen ledercoach i et år.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.