Den tredje rullebane kan bli en realitet innen 2030. Da Ullensaker kommune nylig ble presentert for nye flystøysonekart, som riktignok er foreløpige, valgte de å innføre bygge- og deleforbud på rundt 2.000 eiendommer i gul og rød sone med tilliggende stiplede linjer.

Grendelagene invitert

I den forbindelse har ordfører Tom Staahle (Frp) invitert til et informasjonsmøte førstkommende mandag.

– Vi hører rykter om 450 påmeldte allerede. Stemmer dette?

– Ja, det er helt riktig. Kong Rakne har 453 sitteplasser. Der blir det nok fullt. I tillegg har vi holdt av kommunestyresalen. Der vil møtet bli streamet. Det vil sannsynligvis også bli gjort på vår nettside, sier Staahle til EUB.

Han forteller at det på møtet vil bli gitt orienteringer fra Ullensaker kommune og Avinor. I tillegg er de berørte grendelagene invitert til å si noe om sine utfordringer og behov i den videre prosessen.

– Det vil ikke være mulig å få svar på spørsmål om enkelteiendommer. Mange problemstillinger vil bli avklart i løpet av planarbeidet, og er derfor uavklart i øyeblikket, sier Staahle.

Han sier det vil bli arrangert et eget folkemøte for denne typen problemstillinger i januar/februar neste år.

Støtter de berørte

– Hva forteller det store engasjementet deg?

– Det forteller at det er et stort engasjement blant vår befolkning for tredje rullebane og ulike problemstillinger knyttet til det. Som ordfører har jeg ingen problemer med å forstå det. Jeg støtter hver enkelt som føler seg berørt. Selv har jeg også fått en del henvendelser om saken, blant annet via sosiale medier. Noen er opptatt av betydningen av flyplassen, veksten og at den er viktig for regionen og kommunen. Andre lurer på hva som skjer med boligene deres, mulig avbøtende tiltak, støy og innløsing. Andre igjen er opptatt av alt dette, sier Staahle.

Påmeldingsfristen for mandagens infomøte utløper torsdag 30. november.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.