• INHABILE. Rune storsve (t.h.) og Hugo Aurdal var de eneste som mente at rådmannen var inhabil og ikke kunne forberede bytteavtalen mellom kommunen og Bjørn Dæhlie.

Avtalen går ut på at Bjørn Dæhlie skal få overta ei 1,8 mål stor tomt som kommunen eier på Rubis i Eidsvoll sentrum. Som motytelse skal Dæhlie sette i stand en gangveg langs elva med lys, pynte opp i strandkanten og asfaltere en kommunal parkeringsplass i området.

INGEN INHABILE

Rune Storsve (H) har vært sterkt kritisk til avtalen og behandlingen av den.

Han har blant annet hevdet at både rådmann Knut Haugestad og Aps gruppeleder Olav Resaland har personlige interesser i å få vedtatt avtalen, og derfor må erklæres inhabile.

Bare Hugo Aurdal fra Pensjonistpartiet støttet ham i habilitetsspørsmålet, og under debatten følte Storsves partifelle Christoffer Nyborg behov for å fortelle at Storsve i dette synet ikke representerte partigruppa.

– Vi mener rådmannen er habil, uttalte Nyborg og fikk støtte av 32 av de 34 representantene i kommunestyret.

INGEN UTSETTELSE

Også i debatten om selve avtalen ble Storsve stående helt alene selv om Gunn Elin Blakkisrud (Sp) fremmet et utsettelsesforslag fordi det under debatten kom fram historiske opplysninger som ikke sto i sakspapirene.

Utsettelsesforslaget fikk også bare seks stemmer.

– GIR BORT VERDIFULL TOMT

– Jeg er opptatt av at ting skal foregå på en rettskaffen og riktig måte. Skal kommunen gi bort denne tomta? Naboeiendommen på ett mål er taksert til 6,7 million er kroner, uttalte Rune Storsve.

– Jeg synes Dæhlie får dette usedvanlig billig, uttalte Hugo Aurdal (PP).

TILLEGGSAREAL

– Dette handler om planer som ble vedtatt i 2007 og 2008. Dæhlie kjøpte Rubis AS av Inge Nessiøy og da fulgte de inngåtte avtalene med, blant annet en opsjonsavtale som er slik at det ikke er sikkert at Dæhlie hadde behøvd å betale noen ting, uttalte Olav Resaland.

– Tomta har en fasong som gjør at den ikke kan brukes til annet enn tilleggsareal, uttalte Hans Arvid Øberg (Ap).

– Arealet det er snakk om, er bare en tarm som er litt tykkere i begge ender. Jeg tror avtalen er god, sa Knut Bakkehaug (V).

– Disse 1.800 kvadratmeterne bør vi overlate til den som kan utnytte parsellen, sa Arne Körner Haugen (Frp).

– Hovedvannledningen går tvers over, og det går ikke an å sette opp et ekstra hus der.

– Vi har hatt nok av utbyggere som har reist igjen fordi vi ikke har klart å ta dem imot på en skikkelig måte. La Dæhlie få utvikle dette området til Sundets beste, konkluderte Finn Terje Tønnessen (Frp).

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.