I år passerer Fatso MC en halv million i innkjørte midler.

- Kreft er en forferdelig sykdom som altfor mange blir rammet av. Det har også vi som familie fått merke. Vi har derfor ønsket å bidra med det vi kan for å gi midler til Kreftforeningen. Vi er stolte over å passere en halv million i innkjørte midler i år, sier Wilsgård til EUB.

Han er president i motorsykkel Fatso MC, som har hovedsete på Dal i Eidsvoll. Wilsgård var den som startet innsamlingsaksjonen til Kreftforeningen i 2012. Bakgrunnen var at han hadde mistet både faren og svigerfaren i kreft. Da også datteren hadde hatt sykdommen, var det ikke vanskelig å velge hvilket formål de ønsket å støtte. Søndag var det duket for en ny motorsykkelkortesje. Denne gangen kjørte 50 deltakere ruten Letohallen, Råholt, Sundet, Vormsund, Årnes, Neskollen, Jessheim, Maura, Sagmoen og Bøn. Det er salg av kjørepinser og lodd som gir penger til Kreftforeningen.

LES OGSÅ: Fatso MC til aksjon

Fornøyd med resultatet

I år kom det innsamlede beløpet opp i 15.439 kroner. Det betyr at Wilsgård og Fatso MC har samlet inn hele 480.580,50 siden de startet. Den lokale motorsykkelklubben skal gjennomføre en ny motorsykkelkortesje til høsten. I tillegg planlegger de å delta på flere arrangementer i løpet av året.

- Det store målet er naturligvis å passere en halv million i innsamlede penger til Kreftforeningen i løpet av året. Det skal vi klare, sier Wilsgård.

- Hvordan var årets motorsykkelkortesje?

- Det var regn og usikkert vær. Derfor er jeg strålende fornøyd med at såpass mange kom. Det innsamlede beløpet er bra med tanke på hvor mange vi var, sier Wilsgård og forteller at de på det meste har vært 128 motorsyklister i en kortesje tidligere.

LES OGSÅ: Motorsykkel mot kreft

Skryt fra Kreftforeningen

Deltakerne samlet seg til grilling og loddsalg under telt på Bøn etter endt gjennomkjøring.

- Kreftsaken er viktig for oss, og det er ikke vanskelig å få folk til å stille på disse arrangementene. Dette er blitt en tradisjon for oss, sier Terje Wilsgård.

- Innsatsen Fatso MC har lagt ned siden 2012 er utrolig flott. Vi setter enormt stor pris på engasjementet deres, og er på mange måter avhengige av innsamlede midler. Dette viser at det er mange ulike måter å samle inn penger på. Initiativet til Fatso MC er både positivt og kreativt. Nær en halv million er mye penger for oss, sier pressesjef Erik Vigander i Kreftforeningen til EUB.

Han sier pengene blir brukt på kreftomsorgstiltak og kreftforskning.

- Vi får inn cirka 162 millioner kroner i gaver og innsamlede midler fra privatpersoner årlig. I denne summen ligger også vår årlige innsamlingsaksjon, sier Vigander.

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.