• SERVITØR: Servitør på Nannestad-laget er Frida Udnesseter. Her velger hun ut viner som skal passe til forskjellige oster.

– Det er mye øving. Man må helt klart ha innstillingen for å være med på dette. Uten riktig innstilling er det fort gjort å begynne å tenke negativt, og da er det vanskelig å vinne, sier Henrik Våge Hansen.

Sammen med Frikk Torkelsen skal han lage maten som skal bedømmes i finalen. I tillegg har de med seg servitør Frida Udnesseter. De vant én av de seks semifinalene som ble arrangert forskjellige steder i landet.

NORSK KULTUR

Ifølge Mark Hickton, avdelingsleder for restaurant og matfag og lagleder for Nannestad-laget i finalen, opplyser at det ble sendt inn 70 innsendte oppgaver, til Tine hvorav 30 ble valgt ut til semifinalen.

– Oppgavene til menykonkurransen er første steg, sier Hickton.

Nannestad-laget skal delta med temaet norsk kultur.

– Forretten blir torsk med smør og fløte, hovedretten norsk lam, hvor blant annet fløte må være med, og desserten skal inneholde skavet brunost, forteller Hickton.

Menyen er utarbeidet av alle som deltar på laget i samarbeid med lagleder.

I tillegg skal servitøren Frida Udnesseter fortelle juryen om forskjellige oster og viner til disse.

– Jeg skal presentere sju forskjellige oster, og begrunne valget av de respektive vinene, sier Udnesseter, som skal stille i bunad.

– Det passer inn i vårt konsept, sier Hickton.

MYE TRENING

Nå trenes det til forhåpentligvis «den store gullmedaljen».

– Det blir trening tre dager i uka. Da jobbes det med smaker og justeringer av menyen. De siste to ukene blir det hele menyen, sier Hickton.

Juryen skal bedømme alt fra hvordan man jobber og har det på kjøkkenet til sluttproduktet er servert.

– Så skal både presentasjon og smak bedømmes. Også servitøren blir bedømt for sine oppgaver og kunnskaper, sier Hickton.

LES OGSÅ: – Må til Dubai for å finne en like fin restaurant

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.