Denne uka ble det ikoniske lyskrysset på Jessheim slukket for siste gang og erstattet med en midlertidig rundkjøring. Arbeidene med en ny og større rundkjøring, samt områdene rundt den, skal være ferdig til mai neste år. Lyskrysset i Ringvegen/Trondheimsvegen fjernes fordi utbyggingen i området stiller krav til bedre flyt i trafikken.
Lyskrysset-ombyggingen er den siste i en lang rekke nye rundkjøringer på Jessheims stadig utviklede vegnett. I forbindelse med den øvrige utbyggingen av Ringvegen, som henger sammen med tverrvegen-prosjektet, er det i løpet av de siste par årene opprettet fire andre rundkjøringer. Tverrforbindelsen er bygd under jernbanelinja og binder industrifeltet sammen med sentrum via en rundkjøring i krysset ved Ringvegen. Tverrforbindelsen har fått navnet Henrik Bulls veg og inneholder også to rundkjøringer i kryssene hvor vegen møter henholdsvis Dampsagalleen og Industrivegen. Som del av samme prosjekt er også t-krysset mellom Ringvegen og Rådhusvegen ombygd til rundkjøring.

NYTT VEGLØP VED LHL-SYKEHUSET

På senhøsten ble en annen stor rundkjøring tatt i bruk ved utkanten av Jessheim. Ved det nye LHL-sykehuset er hele vegløpet lagt om og t-krysset mellom fylkesvegene er erstattet med en rundkjøring med fire armer. To av armene går til fylkesveg 174, en annen til fylkesveg 454, mens den siste skal være atkomst til sykehuset. All denne utviklingen gjør at Jessheim-området nå har totalt 21 rundkjøringer, pluss de som er i tilknytning til krysning eller av- og påkjøring ved E6.

IKKE SPESIELLE REGLER

Det finnes ikke særskilte trafikkregler for kjøring i rundkjøring. De reglene som gjelder ellers i trafikken må derfor tilpasses kjøring i rundkjøring. Statens vegvesen har likevel utarbeidet noen punkter de mener man bør følge, i tillegg til å alltid følge vegtrafikkloven som blant annet krever at man skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom.
LES OGSÅ: Alt dette kan du få i nye Jessheim by

VEGVESENETS RÅD

Velg plassering i god tid før rundkjøringen (se tegningene)
Lav fart inn mot rundkjøringen gir større sikkerhet og bedre framkommelighet
Når du skal inn i rundkjøringen, har du vikeplikt for trafikken som er i rundkjøringen
Dersom det er plass til to biler i bredden, har rundkjøringen to kjørefelt, selv om feltene ikke er oppmerket
Gi tegn for å vise hvor du skal i og ut av rundkjøringen (se tegningene)
Kilde: Statens vegvesen
LES OGSÅ: Politiet bruker Jessheim til å trene på utrykninger

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.