To skogsentreprenører har nylig gått til innkjøp av det mest moderne av skogsmaskiner.

– Miljøaspektet med blant annet at de lager mindre spor er veldig viktig for oss, og vi samarbeider godt med bransjen for å svare til de strenge miljøkravene som Norsk PEFC Skogstandard og Viken Skog har. Holmgren AS og Dag Haugan har kjøpt nye maskiner. Det som er verdt å merke seg er at hogstmaskinen har fått boggi bak. Det betyr bedre bæreevne, mindre spor i terrenget og bedre framkommelighet, sier Johannes Enersen fra Almenningsdrift Romerike.

I tillegg har lassbæreren fått miljøbelter.

– De bakerste beltene er mer «flate» på rillene. Dette gjør at den pakker mer enn den graver, slik blir det mindre spor, sier Enersen.

Skogsfolk fra fjern og nær, entreprenører, allmenningsbestyrere, skogsjefer, skogeiere og skogentusiaster var invitert.

LES OGSÅ: «Det grønne skiftet» og skogen

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.