Eidsvoll Høyre mener de er næringsvennlige og at kommunen må profileres sterkere som et attraktivt sted for nyetableringer. Ett konkret punkt i programmet er å legge til rette for en marina på Skjoldnestangen. Og de vil utvikle Sundet til den fjerde Mjøsbyen med utbygging langs Vormas vestside. Blant annet.

- Sundet er forsømt. Vi trenger massiv satsing på næringsliv og boligutbygging for å få flere innbyggere og bedrifter. Og dét arbeidet må begynne nå, påpeker Høyre-politiker Rune Storsve.

LES OGSÅ: Bjørn Dæhlie planlegger fem etasjer i Sundet

MULIGHETENES KOMMUNE

Storsve sier at han som mangeårig eidsvolling har sett Sundet stagnere, og vil ha full fart framover før det er for sent.

- Gjør vi ikke noe nå, drar utviklerne til Råholt, Jessheim, Årnes og Nannestad. Da går Sundet i svart. Vi har store muligheter med jernbanen og E6, og må utnytte Jernbaneverkets storsatsing på stasjonen. Det tar ett kvarter herfra til innsjekkingen på Gardermoen, og en halvtime til Oslo sentrum - uslåelig bra, sier han.

- Hva konkret må kommunen gjøre for å skape vekst?

- I reguleringsprosesser må de gi umiddelbare dispensasjoner til utbyggere som har prosjekter på gang. Og bekoste detaljreguleringen på sentrumsnære utbyggingsområder slik at de blir byggeklare. Kommunen skal ikke bygge, men legge til rette alt de kan. Alt handler om nødvendig, sentrumsnær fortetting. Eidsvoll har alle muligheter, men vi trenger en Espelund-type, påpeker han.

MANGE ETASJER

- Men utbygging i sentrum krever ofte fem eller flere etasjer for å være lønnsomme?

- Ja, og så? Vi trenger boliger. Seks, sju eller åtte etasjer er ett fett. Vi skal være mulighetenes kommune, så da trenger vi fortgang. Råholt vokser av seg selv.

Storsve vil også snarest ha på plass en kommunal næringssjef.

- Og det på fulltid, med et positivt fokus på næringsliv og folk som vil satse. Sundet i dag er steindødt etter normal stengetid. Slik kan vi ikke ha det, sier han, og tenker høyt:

Riv det meste av Wergelandsgata inkludert EUB og bygg nye boliger i tre-fire-fem etasjer oppå næringslokaler.

Et konferansehotell i stedet for silo på Holstangen.

Fyll igjen Holsevja og bygg næringsarealer og boliger.

Utnytt beliggenheten ved Vorma maksimalt.

- Og vi trenger et stort parkeringshus på stasjonen, og kanskje et stormarked, sier han.

- Er ikke kommunen flink nok til å legge til rette?

- Nei, de har vært for negative. Vi må slutte å gjøre det vanskelig for utbyggere, men ta dem imot med åpne armer og få fortgang i byggingen, sier han.

- Hvem skal flytte hit?

- Yngre mennesker som kan spare masse penger på å bo her i stedet for å kjøpe bolig Oslo. Da får vi sårt tiltrengte innbyggere som bruker tilbudene, og skattepenger. Også vi som bor her må være positive til dette, det er vi ikke nå, understreker Rune Storsve.

LES OGSÅ: Forhandler om bygging ved Eidsvoll stasjon

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.