– Jeg kjenner mange rundt meg som har kreft, og tenkte jeg skulle hjelpe dem litt, sier 10-åringen som er elev på Eidsvoll Verk skole.

Hun fylte ti år 6. mars. I den forbindelse synes Mia hun hadde mer enn nok av ting og tang. Derfor ønsket hun at alle som ville gi henne en gave i anledning bursdagen, heller donerte noen kroner til Barnekreftforeningen. Hun startet derfor sin egen innsamlingsaksjon. Aksjonen startet 28. februar og varer fram til 30. mars. Målet for innsamlet beløp var 3.500 kroner. I skrivende stund er det kommet inn hele 5.300 kroner.

Droppet barneselskap

Hun droppet også barneselskapet i år, og mamma Monica Westerlund Johnsen måtte derfor føre over pengene det koster å lage selskap.

– Jeg har nok av ting og tang fra før. Derfor er det godt å kunne gjøre noe positivt for andre som trenger pengene mer enn meg, sier Mia.

– Hvordan har det gått med de rundt deg som har fått kreft?

– Den ene er blitt mye bedre og er blitt kvitt det. Den andre er fortsatt syk, sier Mia Johnsen.

– Det er et kjempefint initiativ av Mia. Hun er en flink og moden jente, og det er klart vi er stolte av henne, sier mamma Monica Westerlund Johnsen. Selma Pedersen er fadderen til Mia. Hun er kjempestolt av 10-åringen og hennes fine initiativ.

– Jeg synes det er et flott tiltak. Mia er ei god jente som bryr seg om andre. Jeg har fulgt henne siden hun ble født. Hun kjenner jo flere som har kreft, og har sett hvordan det forandrer livene til folk. Som kreftpasient selv har jeg også mange ganger tenkt på andre, og særlig de barna som er rammet. Derfor er det viktig å gi disse noe som kan gjøre hverdagen litt lysere og lettere, tross sykdommen. Mia er ei reflektert jente som har skjønt at dette er viktig. Hurra for Mia, sier hun.

I listen over donasjoner under innsamlingsaksjonen er det mange som har skrevet en hilsen til Mia.

Positive beskjeder

– Gratulerer så mye til Mia. Supert initiativ!, skriver én.

– Jeg heier på deg, skriver én annen.

– Gratulerer så mye med dagen Mia. Jeg er kjempestolt over at du gjør det du gjør. Håper det kommer inn masse penger, skriver én tredje.

– Kommer du til å gjøre dette hvert år?

– Ja, jeg håper det. Barna som skulle kommet i bursdagen treffer jeg på skolen og vi treffes gjerne også i mange andre sammenhenger, sier Mia Johnsen.

Nå er hun invitert av Barnekreftforeningen for å overrekke sjekken når aksjonen er over.

– Barnekreftforeningen er helt avhengig av aksjoner som dette for å kunne samle inn penger. Noen ganger engasjerer barn seg i dette, ofte når de har en venn som har fått kreft. Slike initiativ setter vi selvfølgelig stor pris på, og vi gir de positive tilbakemeldinger med stor takk og forklaringer på hva pengene blir brukt til. Det er ekstra rørende og flott at barn og ungdom går i bresjen for å gi til gode formål, sier konstituert daglig leder Britt Ingunn Wee Sævig i Barnekreftforeningen.

LES OGSÅ: Krabbet i mål 110.000 kroner for Barnekreftforeningen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.