Tidligere er det blitt snakket om både fotballstadion og skitunnel i Ormlia. Det har latt vente på seg foreløpig, men i stedet er det kommet på plass en rekke andre store og spennende prosjekter. Se bare her:
* Ullensaker kommune er i full gang med å bygge nytt vannbehandlingsanlegg til 400 millioner kroner i Hurdalssjøen.
LES OGSÅ: Ved Nebbenes får de verdens største hurtigladestasjon for elbiler

Nytt rulleskianlegg

* Gjennom Ormlia døgnhvileplass fikk trailersjåfører et sårt tiltrengt tilbud. 47 oppstillingsplasser, med eget bygg med toaletter, vask og dusjfasiliteter, sto klare for yrkessjåførene i 2014.
* I forrige uke kunne EUB fortelle at det bygges 28 nye ladestasjoner for elbiler ved Nebbenes nordgående. Tesla (20 ladestasjoner) og Fortum Charge & Drive (åtte ladestasjoner) står bak satsingen, som blir verdens største hurtigladestasjon for elbiler. Åpning finner trolig sted i august.
* Som om ikke det var nok har Eidsvold Værks Skiklub, verdens eldste skiklubb, jobbet iherdig med en ny rulleskiløype de siste månedene. Rundløypa på 1.440 meter ligger inne på stadionanlegget, kun et par steinkast fra E6, og er blitt til gjennom tilskuddsmidler og dugnadsarbeid. Anlegget åpnes i august.
* Fra før er det to Nebbenes kroer på hver sin side av E6. Det er også to Shell-stasjoner der.
LES OGSÅ: Hekkende rovfugl kan forsinke vannanlegget

Viktig dugnadsinnsats

- Det skjer svært mye positivt i området her, sier Ole Bakkehaug i Eidsvold Værks Skiklub. Sammen med Jan Eriksen og Roar Klaseie, har han vært en del av arbeidsgruppen som har jobbet med det nye rulleskianlegget. Kommende uke legges sannsynligvis den siste hånden på verket. Foreløpig prislapp er 2.906.000 kroner.
- Spillemidler dekker 968.000 kroner, Gjensidigestiftelsen 730.000, Totens Sparebank 140.000 og Eidsvoll kommune 215.000 kroner. Resten har kommet i form av egenkapital og dugnadsinnsats, sier Bakkehaug.
- Vi begynner å se betydelig utvikling nordover langs E6, noe prosjektene i Ormlia er et tydelig bevis på. Dette er bare starten. Jeg er helt overbevist om at det kommer mer. Det ene drar med seg det andre, sier ordfører John-Erik Vika.

Se forskjellen

Her kan vi se sammenlikningen mellom 2002 og i dag. Bildet fra 2002 er fra 1881.nos historiske flyfotos.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.